אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

קציצות כרישה

בצלחת, במפית או בפיתה: קציצות שאי אפשר להפסיק לזלול, עם כרישה, בשר טחון, תפוח אדמה ובצל

לינה אלעזר | mako אוכל | פורסם 16/08/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 277 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 ק"ג פרסה (כרשה)

300 גרם בשר בקר טחון

2 ביצים

תפוח אדמה, חתוך (לא חובה)

בצל, חתוך (לא חובה)

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 רוחצים את הפרסה היטב, קוצצים ומבשלים כרבע שעה במים עם תפוחי האדמה והבצל, עד שהם מתרככים.

2 מעבירים בטוחן בשר (ולא במעבד מזון) ומערבבים עם הבשר הטחון. מוסיפים את הביצים, מלח ופלפל שחור ומערבבים.

3 יוצרים קציצות פרסה ומטגנים במחבת עם שמן, כמה דקות מכל צד - עד שהקציצות משחימות. נזהרים לא לשרוף.

* הקציצות טעימות גם קרות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!