צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
קציצות כרישה
בצלחת, במפית או בפיתה: קציצות שאי אפשר להפסיק לזלול, עם כרישה, בשר טחון, תפוח אדמה ובצל
לינה אלעזר | mako אוכל
| פורסם 16/08/13
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
3 ק"ג פרסה (כרשה)
300 גרם בשר בקר טחון
2 ביצים
תפוח אדמה, חתוך (לא חובה)
בצל, חתוך (לא חובה)
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 רוחצים את הפרסה היטב, קוצצים ומבשלים כרבע שעה במים עם תפוחי האדמה והבצל, עד שהם מתרככים.
2 מעבירים בטוחן בשר (ולא במעבד מזון) ומערבבים עם הבשר הטחון. מוסיפים את הביצים, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
3 יוצרים קציצות פרסה ומטגנים במחבת עם שמן, כמה דקות מכל צד - עד שהקציצות משחימות. נזהרים לא לשרוף.
* הקציצות טעימות גם קרות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!