צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
מאפה כרובית מוקרם
אם המילה "מוקרם" זורקת אתכם לשנות השמונים וליותר מדי גבינה צהובה, אתם מוזמנים להחליף אותה ב"רויאל" - תערובת של שמנת מתוקה, מעט קמח, מוצרלה וביצים, שתקפיץ כל ירק לשמיים. היום אנחנו דוהרים על כרובית
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 16/04/20
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה 24 ס"מ:
כרובית מפורקת לפרחים
שלושת רבעי כוס שמנת מתוקה
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
2 כפות קמח
150 גרם מוצרלה מגורדת
3 כפות פירורי לחם מוזהבים
מעט שמן זית
ללמעלה:
50 גרם מוצרלה מגוררת
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מפרקים את הכרובית לפרחים.
בקרו בבלוג של שרית - Misspetel
רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
3 מבשלים את פרחי הכרובית 10 דקות במים רותחים.
4 מכינים רויאל: מערבבים שמנת עם ביצים, מלח, פלפל וקמח. מוסיפים שני שליש מכמות המוצרלה המגוררת ומערבבים.
5 מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית ושופכים עליהם את הרויאל.
6 מפזרים מלמעלה את יתרת הגבינה ועליה את פירורי הלחם זהובים. מזלפים מעט שמן זית ואופים עד להזהבה, 25-30 דקות.