בלונדיז לוטוס
כשזה מגיע לעוגות האלה - בלונדיז עם שוקולד לבן ולוטוס - הסבלנות משתלמת. המתינו יום אחד לפני שאתם טועמים, מילה שלנו - רק טוב ייצא לכם מזה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
מרכיבים:
200 גרם שוקולד לבן
200 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
4 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
1.במיקרו ממסים יחד שוקולד, חמאה ומלח בפולסים קצרים. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.
2 טורפים את הביצים היטב ומוסיפים אותן, את הסוכר ואת הוניל לתערובת השוקולד. מערבבים היטב.
3 מוסיפים קמח ומערבבים מעט, רק עד שהקמח נבלע בתערובת.
4 מעבירים כוס אחת מהבלילה לקערה נפרדת, מוסיפים אליה את ממרח הלוטוס ומערבבים.
5 יוצקים את התערובת הלבנה לתבנית משומנת בגודל 20 על 30 ס"מ. יוצקים כפות מתערובת הלוטוס בפיזור על פני כל התבנית. בעזרת ידית הכף יוצרים דוגמאת שיש.
6 מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מקררים וחותכים לריבועים.
• הבלונדיז טעימות יותר יום לאחר הכנתן.
* אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.
>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים
>> בשבוע שעבר חגגנו על ממתק שוקולד ולוטוס