אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגת ביסקוויטים ב-3 צבעים

עבור הרבה מאיתנו עוגת ביסקוויטים היא השחיתות הכי כיפית שיש - יותר מכל פרלין בוטיק או קינוח צרפתי מפונפן. עכשיו נראה אותנו מתמודדים עם הקינוח הזה, שכולל בין הביסקוויטים לא קרם אחד כי אם שלושה שונים

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 31/07/14 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 189 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לתבנית של 30 על 40 ס"מ:

חבילה כפולה של ביסקוויטים (2 שרוולים)

3 שמנת מתוקה (750 מ"ל)

1 ק"ג גבינה לבנה 5% או 9%

50 גרם שוקולד לבן

חצי ליטר חלב

1 אינסטנט פודינג שוקולד לבן

2 כפות ממרח שוקולד-אגוזים

1 אינסטנט פודינג שוקולד

2 כפות ריבת חלב

1 אינסטנט פודינג ריבת חלב

לקישוט:

2 כפות קקאו

אופן ההכנה:

1 מקציפים את השמנת המתוקה ומניחים בצד.

2 מחלקים את הגבינה הלבנה ל-3 חלקים שווים.

3 ממיסים את השוקולד הלבן על סיר בן מארי יחד עם 3 כפות מהחלב.

4 מערבבים שליש מהגבינה הלבנה עם שליש מהקצפת. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס ואת האינסטנט פודינג שוקולד לבן, ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

5 טובלים ביסקוויטים בחלב, ומסדרים שכבה אחת אחידה בתבנית. מעבירים לתבנית את תערובת הגבינה והשוקולד הלבן ומשטחים בצורה אחידה. מכסים בשכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב.

6 מערבבים עוד שליש מהגבינה הלבנה עם שליש מהקצפת, ומוסיפים את ממרח השוקולד והאינסטנט פודינג בטעם שוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומורחים על שכבת הביסקוויטים. מכסים בשכבת ביסקוויטים נוספת.

7 מערבבים את השליש האחרון של הגבינה הלבנה עם יתרת הקצפת, מוסיפים ריבת חלב ואינסטנט פודינג ריבת חלב, ומערבבים על לקבלת תערובת אחידה. מורחים על הביסקוויטים.

8 מפזרים את הקקאו על העוגה בעזרת מסננת קטנה, ומצננים ללילה לפחות.

* אפשר כמובן לשנות את סדר השכבות לפי איך שמתחשק.

>> והנה עוד עוגת ביסקוויטים, הכי פשוטה שיש

>> בשבוע שעבר הכנו צ'יפס תפוחי עץ אפוי

>> מתעקשים על דיאטה? הנה פשטידת מנגולד הורסת ב-150 קלוריות למנה