אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו לסוכנות המטבחון, יחסי ציבור

סברינה של קפולסקי

כשביקשנו מקפולסקי את המתכון לסברינה האלמותית שלהם, לא באמת חשבנו שהם ייתנו לנו אותו. ונחשו מה קרה אז

לירון אנגל | קפולסקי | פורסם 10/10/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 213 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

450 גרם קמח

25 גרם שמרים

רבע כוס חלב

4 ביצים

100 גרם סוכר

110 גרם חמאה מומסת

קורט מלח

לסירופ:

1.2 ליטר מים

400 גרם סוכר

15 גרם תמצית רום

5 גרם מחית וניל

לקצפת:

500 גרם שמנת מתוקה

50 גרם אבקת סוכר

10 גרם פודינג וניל

לקישוט:

דובדבנים

אופן ההכנה:

1 הבצק: לשים במיקסר במהירות בינונית את כל המרכיבים למעט החמאה והמלח. אחרי כדקה מוסיפים גם אותם וממשיכים ללוש כ-5 דקות במהירות גבוהה. מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

2 מחלקים את הבצק לתבניות סיליקון אישיות (30 גרם בצק בכל אחת) ומתפיחים שוב.

3 אופים כ-17 דקות בחום של 170 מעלות, ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.

4 הסירופ: מחממים את מצרכי הסירופ בסיר עד לרתיחה. מכבים את האש וממתינים כ-10 דקות לקירור. משרים את הסברינות בסירופ כ-10 דקות מכל צד, או עד שרואים שהסברינה הכפילה את נפחה. מסדרים על מגש.

5 הקצפת: מקציפים את כל המרכיבים עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן ומלזפים רוזטות מעל הסברינות.

6 מקשטים בדובדבנים ומגישים.

המתכון באדיבות קפולסקי, שדרות ביאליק 40, רמת השרון. 03-6287358