אוכל
צילום׃ קרן אגם, אוכל טוב

עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס רכה

שני חגים מאחורינו, עוד חג (וחצי) לפנינו ואנחנו, כל מה שאנחנו רוצים זה לשבת במרפסת עם ספל קפה ועוגה ולרחם על עצמנו על הסגר. וזאת - זאת בדיוק העוגה שאנחנו רוצים לעשות את זה איתה

קרן אגם | אוכל טוב | פורסם 01/10/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 127 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק חד"פ:

4 ביצים גודל L

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן

מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%

חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה

2 שקיות סוכר וניל או כפית תמצית וניל

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים

כפית קליפת תפוז מגוררת

2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן

שקית אבקת אפייה

200 גרם שוקולד מריר, קצוץ

2 כפות קמח (לקימוח השוקולד)

אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה ביצים שלמות וסוכר למשך 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים להקציף עוד כדקה.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס של קרן אגם  (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס של קרן אגם |צילום: קרן אגם, אוכל טוב

3 מנמיכים את מהירות המיקסר (אין צורך להחליף את בלון ההקצפה) ומוסיפים שמן, וניל, מיץ תפוזים וקליפת תפוז. מערבבים היטב.

4 מוסיפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב לקבלת תערובת אחידה.

5 מקמחים בקערה את שבבי השוקולד, כדי למנוע מהם לשקוע לתחתית העוגה.

6 מעבירים את השוקולד המקומח לקערת הבלילה ומערבבים מעט.

7 מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה ואופים 40-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.

8 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס מלמעלה (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
מלמעלה|צילום: קרן אגם, אוכל טוב

** לגרסת פרווה אפשר להמיר את השמנת המתוקה בקרם קוקוס או שמנת צמחית לא ממותקת.