בגט ללא לישה
זה לא קורה לנו הרבה, שאנחנו מתקמצנים על מתכון בשביל להמשיך לזכות בכל התהילה בעצמנו. עם המתכון הזה שעלה ב"נשואה למאפייה" זה קרה, אבל בסוף החלטנו שזכות הציבור לדעת: אפשר להכין בקלות בבית בגט צרפתי מושלם
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-3 בגטים לא גדולים:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח חלה, קמח לחם או קמח לבן רגיל
5 גרם (כפית) שמרים יבשים
2 כפיות גדושות מלח דק
10 גרם (1 כפית) דבש (או סילאן)
360 מ"ל (כוס וחצי) מי ברז
לאפייה:
3-4 קוביות קרח
אופן ההכנה:
1 לילה קודם מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים בכף עץ 10-20 שניות, רק עד לאיחוד של החומרים. אם הבצק עדיין פירורי מוסיפים מעט מים.
2 מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של 12-15 שעות בטמפרטורת החדר (חשוב - לא במקרר).
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
3 למחרת מחממים תנור ל-225 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה (אם יש אבן פיצה - ממקמים אותה על הרשת במרכז התנור).
4 מקמחים משטח עבודה בהמון קמח ומוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח.
5 הופכים את הבצק כך שהחלק התחתון שכבר מקומח עובר למעלה, ומגלגלים את הבצק בתוך הקמח כדי שיהיה מקומח מכל הכיוונים.
6 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים בגודלם.
7 מותחים את הבצק בעזרת הידיים על המשטח המקומח ליצירת עלה ארוך וקצת רחב. מהדקים את העלה למשטח כדי לשטח אותו עוד טיפה.
8 מקפלים את השליש התחתון של הבצק לאמצע, ומעליו את השליש העליון עד הסוף, כך שהבצק נסגר לגליל. הופכים את הבצק כך שהתפר יפנה כלפי מטה ואם רוצים מעצבים קצת עם הידיים, ליצירת גליל שהצדדים שלו מעט צרים יותר מהמרכז.
9 מניחים את הגליל על תבנית התנור, ובעזרת סכין מאוד חדה חותכים שלושה-ארבעה פסים אלכסוניים לאורך הבצק. ממשיכים עם שאר הבצק.
10 כשכל שלושת הבגטים מוכנים, זורקים על תחתית התנור את קוביות הקרח ומיד מכניסים את הבגטים לתנור (אל תחששו מהקרח, הוא נמס מיד ומתאדה, ויוצר קראסט מדהים לבצק).
11 אופים 20-25 דקות, עד שהבגטים שחומים ויפים.
>> עוד הסברים ותמונות במתכון המקורי לבגט בבלוג "נשואה למאפייה"