צילום׃ ענבל כבירי, mako אוכל
קדרת אורז מלא חגיגית עם חומוס, צימוקים וירקות שורש
מדברים איתכם על אוכל בריא ואתם מעקמים פרצוף? חבל, יכול להיות שאתם מפסידים עולם ומלואו. דמיינו לעצמכם, ממש הערב על שולחן, קדירה עם אורז לוהט, ירקות שורש וגרגירי חומוס רכים. נשמע מעולה, לא? אז לעבודה
עופרי זוטא | mako אוכל
| פורסם 03/06/18
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
2 כפות שמן זית
2 כרישות, פרוסות
בצל גדול, קלוף וחתוך לשמיניות
4 גזרים קטנים קלופים או 2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות רחבות
2 כוסות אורז מלא עגול
כוס גרגירי חומוס, שהושרו במים ובושלו עד ריכוך
חופן צימוקים בהירים
צרור פטרוזיליה, קצוץ
רבע כפית כוסברה טחונה
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית בהרט
חצי כפית כמון
חצי כף מלח
3 וחצי כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מחממים על הכיריים סיר רחב (כזה שאפשר להכניס לתנור), מוסיפים את שמן הזית והירקות, מערבבים היטב ומטגנים כ-2 דקות.
3 מוסיפים את האורז, החומוס, הצימוקים, עשבי התיבול והתבלינים, ומערבבים היטב כך שהכל יכוסה בשמן ובתבלינים.
4 מוסיפים את המים, מכסים ומביאים לרתיחה.
5 מעבירים את הסיר לתנור ל-50 דקות.
6 מסירים את המכסה בזהירות ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות. מגישים חם.