צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
חצילים מאודים של אהרוני
אחד המתכונים הכי קלאסים של אהרוני - חצילים ברוטב אסייתי של סויה, שום, צ'ילי ועוד. תענוג שאתם הולכים להתמכר אליו שיש בו רק כפית שמן אחת
ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני
| פורסם 12/05/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 חצילים חלקים וקלים יחסית
לרוטב:
3 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ אורז
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 שיני שום קצוצות דק
1 כפית שמן שומשום
1-2 כפיות סוכר
מעט שמן צ'ילי או טבסקו
1 בצל ירוק קצוץ דק
אופן ההכנה:
1 קולפים את החצילים וחורצים אותם לאורכם כ-6 פעמים, בחריצים של כ-2 ס"מ עומק. מניחים אותם בכלי אידוי מבמבוק או בשושנת אידוי (אם הם לא נכנסים, אפשר לחתוך אותם) ומאדים 20 דקות.
2 בינתיים, מערבבים את כל חומרי הרוטב, חוץ מהבצל הירוק.
3 מוציאים את החצילים המאודים משושנת האידוי ומניחים בצד לצינון מספר דקות. אחרי שהחצילים הצטננו, פורסים אותם לפרוסות ומעבירים לצלחת הגשה.
4 יוצקים את הרוטב על החצילים, ומחכים כ-10 דקות לפני ההגשה, כדי שהרוטב ייספג בחצילים. רגע לפני ההגשה, מפזרים מעל בצק ירוק קצוץ.