אוכל
צילום׃ מור כהן, mako אוכל

חיתוכיות אגוזים ומייפל

בצק פריך מהיר, ועליו תערובת של המון אגוזים בקרמל מתוק מתוק. קינוח קליל להכנה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול

מור כהן | mako אוכל | פורסם 09/09/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 127 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

לבצק:

100 גרם חמאה, רכה מאוד

100 גרם אבקת סוכר

1 כוס (140 גרם) קמח לבן

1/2 כוס (60 גרם) קמח מלא

1 כפית קינמון טחון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

1/4 כפית ציפורן

1/2 כפית (3 גרם) מלח

לציפוי:

100 גרם חמאה

1/3 כוס (100 גרם) סירופ מייפל אמיתי

1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום כהה

1/2 כפית (3 גרם) מלח

1/2 כוס פחות 4 כפיות (100 גרם) שמנת מתוקה

500 גרם אגוזים (אני השתמשתי בשקדים, קשיו, אגוזי מלך, אגוזי ברזיל ובוטנים מלוחים)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית 20X20 ס"מ בנייר אפייה (אפשר להשתמש בתבנית מלבנית בגודל דומה).

2 טורפים חמאה ואבקת סוכר בקערה גדולה, עד לקבלת משחה קרמית.

3 מוסיפים שני סוגי קמח, תבלינים ומלח וטורפים היטב עד לקבלת פירורי בצק גדולים. מעבירים לתבנית ומהדקים לשכבה אחידה.

4 אופים כ-10 דקות, עד לתחילת השחמה.

5 בינתיים מכינים את שכבת האגוזים: מחממים בסיר חמאה, מייפל, סוכר ומלח, עד להמסה. מוסיפים שמנת, מערבבים מעט ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש.

6 מוסיפים לסיר את כל האגוזים ומערבבים היטב, עד לציפוי מלא בתערובת הקרמל. יוצקים מעל הבסיס החצי-אפוי.

7 מחזירים לתנור ואופים 10-15 דקות נוספות, עד שהמלית מתחילה לבעבע. מצננים, מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים.

הערות:

* אפשר לשחק עם התבלינים והכמויות – וגם להשמיט משהו אם לא אוהבים. 

* אפשר להשתמש בכוס וחצי של קמח לבן, בלי קמח מלא.

* אפשר לקצר תהליכים ולהכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה.

* אפשר להסתפק גם ב-300-400 גרם אגוזים.

* בקרו בבלוג של מור - מורקייק

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!