חיתוכיות אגוזים ומייפל
בצק פריך מהיר, ועליו תערובת של המון אגוזים בקרמל מתוק מתוק. קינוח קליל להכנה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (16 מנות):
לבצק:
100 גרם חמאה, רכה מאוד
100 גרם אבקת סוכר
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
1/2 כוס (60 גרם) קמח מלא
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית ציפורן
1/2 כפית (3 גרם) מלח
לציפוי:
100 גרם חמאה
1/3 כוס (100 גרם) סירופ מייפל אמיתי
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום כהה
1/2 כפית (3 גרם) מלח
1/2 כוס פחות 4 כפיות (100 גרם) שמנת מתוקה
500 גרם אגוזים (אני השתמשתי בשקדים, קשיו, אגוזי מלך, אגוזי ברזיל ובוטנים מלוחים)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית 20X20 ס"מ בנייר אפייה (אפשר להשתמש בתבנית מלבנית בגודל דומה).
2 טורפים חמאה ואבקת סוכר בקערה גדולה, עד לקבלת משחה קרמית.
3 מוסיפים שני סוגי קמח, תבלינים ומלח וטורפים היטב עד לקבלת פירורי בצק גדולים. מעבירים לתבנית ומהדקים לשכבה אחידה.
4 אופים כ-10 דקות, עד לתחילת השחמה.
5 בינתיים מכינים את שכבת האגוזים: מחממים בסיר חמאה, מייפל, סוכר ומלח, עד להמסה. מוסיפים שמנת, מערבבים מעט ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש.
6 מוסיפים לסיר את כל האגוזים ומערבבים היטב, עד לציפוי מלא בתערובת הקרמל. יוצקים מעל הבסיס החצי-אפוי.
7 מחזירים לתנור ואופים 10-15 דקות נוספות, עד שהמלית מתחילה לבעבע. מצננים, מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים.
הערות:
* אפשר לשחק עם התבלינים והכמויות – וגם להשמיט משהו אם לא אוהבים.
* אפשר להשתמש בכוס וחצי של קמח לבן, בלי קמח מלא.
* אפשר לקצר תהליכים ולהכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה.
* אפשר להסתפק גם ב-300-400 גרם אגוזים.
* בקרו בבלוג של מור - מורקייק
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!