תפוח אדמה כמו בדוכן
הדוכנים שמציעים תפוחי אדמה ממולאים תמיד קסמו לנו, קסם שהרבה פעמים התפוגג מיד עם הביס הראשון. היופי הוא שכשמכינים את המנה הזאת בבית שום דבר לא יכול לקלקל אותה, והיא טעימה כמו שרק פנטזיה יכולה להיות
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תפוחי אדמה גדולים, כמספר הסועדים
חצי קילו מלח גס
חמאה - כף עד שתיים לכל תפוח אדמה
מלח
פלפל שחור
גבינת מוצרלה מגוררת - בערך כף לכל תפוח אדמה
גבינת שמנת - בערך כף לכל תפוח אדמה
תוספות שאוהבים (תירס, זיתים, פטריות, טונה וכו')
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-250 מעלות.
2 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומפזרים מלח גס.
בקרו בבלוג של שרית - Misspetel
רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
3 עוטפים את תפוחי האדמה ברדיד אלומניום ומניחים על שכבת המלח.
4 צולים כשעה עד שעה וחצי (תלוי בגודל תפוחי האדמה), עד שהתפודים מתרככים.
5 מוציאים מהתנור ופותחים בזהירות את נייר האלומיניום.
6 יוצרים חריץ לאורך תפוח האדמה ובעזרת מזלג מרסקים את תוכנו (עובדים בתוך הקליפה, לא מוציאים את התוכן החוצה).
7 מוסיפים כף חמאה ומעט מלח ופלפל ומערבבים עם הפירה שבפנים.
8 מוסיפים גבינות ומערבבים מעט (לא חייבים את הגבינות שבמתכון, כל גבינה שיש בבית תתאים)
9 מוסיפים מלמעלה תוספות שאוהבים (במקרה הזה זיתים) ומגישים מיד.