סלט חצילים של ענת
סלט חם מעולה עם חציל, גמבה, עגבניות שום ופלפל חריף
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 חציל גדול
1 גמבה גדולה אדומה, קצוצה לקוביות קטנות
1 בצל לבן, קצוץ דק
5 שיני שום, קצוצות דק
3 עגבניות גדולות מאוד, קלופות וחתוכות גס
½ פלפל חריף, קצוץ
¼ כוס מים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח שטוחה (אפשר אבקת מרק)
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
שמן קנולה לטיגון בלבד
אופן ההכנה:
1 קולפים את החציל וחותכים לקוביות של 1-2 ס"מ. מטגנים בשמן עמוק את קוביות החצילים, ומניחים על נייר סופג לספיגת השומן העודף.
2 במחבת נפרדת מחממים מעט שמן ומטגנים לפי הסדר: בצל, שום וגמבה. כשהירקות מתחילים להשחים ולהתרכך, מוסיפים את העגבניות, ולאחר מכן את הפלפל החריף.
3 בעזרת ממעך תפוחי אדמה מועכים טיפה את התערובת, מכסים ומנמיכים את האש למשך 5 דקות.
4 מוסיפים למחבת את המים ואת התבלינים.
5 נותנים לכל המרכיבים לרתוח במשך דקה-שתיים ואז מוסיפים את קוביות החצילים לעוד 2 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!