צילום׃ ריטה גולדשטיין, mako אוכל
סלט מלפפונים אסייתי
הם בריאים, מרעננים ומשתלבים נהדר כמעט בכל סלט או קוקטייל, אבל מה קורה כשנותנים למלפפונים את קדמת הבמה? מנה קיצית של סלט מלפפונים ואצות, שישדרג לכם כל ארוחה ביתית. קפיצה לאסיה בעשר דקות עבודה
ריטה גולדשטיין | mako אוכל
| פורסם 16/07/19
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
4 מלפפונים לא גדולים
חצי כוס אצות יבשות (אצות וואקמה ואפשר להוסיף גם אצות ארמה)
1 כף שומשום
1 שן שום
1 כף שמן שומשום
1 כף חומץ אורז
3 כפות סויה
אופן ההכנה:
1 משרים את האצות במים לעשר דקות ושוטפים היטב.
2 חותכים את המלפפונים לחצאי עיגול דקים.
3 מוסיפים לקערה את השומשום, המלפפונים והאצות.
4 בקערה נפרדת מערבבים את רכיבי הרוטב: שום כתוש, שמן שומשום, חומץ אורז וסויה.
5 מוסיפים את הרוטב לסלט, מערבבים, ממתינים כעשר דקות ואוכלים.
*ניתן להעשיר את הסלט עם בצל ירוק, אטריות שעועית או טופו מטוגן.