אוכל
צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

קרמוגית - עוגיות וניל במילוי נוטלה

זוכרים את העוגיות ההורסות של ילדותנו, עם מילוי השוקולד הנוזלי והנהדר? אז קרין גורן פה בשביל ללמד אתכם איך מכינים כאלה בבית

קרין גורן | אם לסבתא היה מיקסר | פורסם 05/09/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 548 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

למילוי:

1 כוס נוטלה

לבצק:

150 גרם חמאה, רכה

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה

2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מכינים מטבעות נוטלה קפואים: מניחים גבעות קטנות של נוטלה על נייר אפייה ומקפיאים עד להתקשות (נעזרים ב-2 כפיות או בשקית זילוף קטנה או בשקית סנדוויץ' שגוזרים לה את השפיץ).

2 אחרי הקפאה של שעה יהיו לנו מטבעות נוטלה נוקשים. אם הם מתחילים להתרכך תוך כדי מילוי העוגיות, מחזירים אותם להקפאה קצרה לפני שממשיכים. ברור שאפשר להחליף את הנוטלה בכל ממרח אחר שאוהבים: שוקולד, אגוזים, ריבת חלב, לוטוס, חלבה וכו'. העיקרון הוא להשתמש בממרח שומני (ריבות פרי, למשל, לא מתאימות כאן).

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד.

5 מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח, ומעבדים לבצק אחיד ורך.

6 מגלגלים את הבצק ל-25 כדורים ומשטחים בידיים ל"פיתות". מניחים במרכז כל “פיתה” מטבע נוטלה קפוא וסוגרים לכדור ממולא. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

7 אופים 10 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט ומזהיבות בשוליים (הן אמורות להישאר יחסית בהירות).

8 מצננים מעט וטורפים... שומרים בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר (להגשה, כדאי לחמם כל עוגייה 15 שניות במיקרוגל לריכוך הנוטלה שבפנים).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> עוד מתכונים מהספר החדש של קרין גורן