אוכל
צילום׃ מור כהן, mako אוכל

עוגיות מדלן פיסטוק

עוגיות מדלן הן שיא קלאסה: הן נראות טוב, הן כיפיות במיוחד ליד הקפה והן עושות המון רושם על כל מי שמקבל אותן. מהיום גם אתם יכולים להכין כאלה, ועוד עם טאץ' של פיסטוק

מור כהן | mako אוכל | פורסם 12/08/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הן קטנות. הן עדינות. הן נראות כמו עוגיות. הן טעימות כמו עוגה. הן קלות להכנה אבל יוצרות רושם בזכות צורת הצדף היפה שלהן. ואם מוסיפים להן מעט מחית פיסטוק, באמת שאין מילים. הן מדלן פיסטוק.

מרכיבים (18 מנות):

100 גרם חמאה

2 ביצים

1/4-1/2 כוס סוכר לבן (תלוי כמה מתוק אוהבים)

1/4 כפית מלח

3/4 כוס קמח לבן

1/2 כפית אבקת אפייה

2-3 כפות מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות)

אופן ההכנה:

1 משחימים חמאה: ממיסים חמאה בסיר, תוך כדי טריפה במטרפה. לאחר המסתה המלאה ממשיכים לבשל 4-6 דקות נוספות, על אש בינונית. החמאה תבעבע (אם הבעבוע חזק מדי, אפשר להנמיך מעט את האש), ובהתחלה אולי תיראה כאילו היא מתפרקת, אך לאחר מכן תתאחד בחזרה. טורפים מדי פעם וממשיכים לבשל עד שהחמאה רק מתחילה להשחים ומתקבל ריח אגוזי-קרמלי. מסירים מיד מהאש ומעבירים לקערה לצינון.

 

2 מניחים ביצים וסוכר בקערה גדולה. טורפים היטב.

 

3 מוסיפים לקערה את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם נוצר קרום על החמאה טורפים אותה מעט קודם.

 

4 מוסיפים מלח, קמח ואבקת אפייה. בוחשים עם המטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.

 

5 מוסיפים מחית פיסטוק וטורפים עד להתאחדות מלאה (אם אין מחית פיסטוק לא נורא - פשוט ייצאו לכם מדלנים קלאסיים).

 

6 מעבירים למקרר למשך שעה לפחות, ועדיף שעתיים-שלוש או אפילו לילה - המנוחה מאפשרת לטעמים להתגבש ולהתאחד.

 

7 לאחר הקירור מחממים תנור ל-160 מעלות.

 

8 מעבירים את הבלילה לשק זילוף. חותכים את הקצה ומזלפים לתוך תבנית השקעים. שימו לב, הצורה הקלאסית של עוגיות המדלן היא צורת הצדף. אם אין לכם תבנית מתאימה ואתם לא רוצים להצטייד באחת - אתם יכולים להשתמש בכל תבנית שקעים אחרת.

 

9 אופים 9-10 דקות בתבנית, עד שהעוגיות מתחילות להתייצב. מוציאים את התבנית מהתנור, מחלצים את המדלנים בעזרת סכין או פלטה קטנה, ומעבירים לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. אופים 2-3 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומעבירים לרשת לצינון מלא.

 

הערות:

* ייתכן שלאחר הצינון במקרר המסה ממש תתגבש, מה שיקשה על הזילוף. ניתן לערבב אותה מעט עם מטרפה או פשוט לתת לה לעמוד רבע-חצי שעה בחוץ עד שהיא מתרככת בחזרה והופכת נוחה לזילוף.

* אם רוצים לחסוך מעט זמן, אפשר פשוט להמס את החמאה מבלי להשחים אותה. הטעם יהיה קצת פחות אגוזי אבל עדיין מוצלח מאוד.

* כאמור, אפשר לוותר על מחית הפיסטוק, ולהכין מדלנים קלאסיים רגילים.

 

בקרו בבלוג של מור, morcake

>> בשבוע שעבר הכנו פחזניות עם בננות, חמאת בוטנים ושוקולד

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!