אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

צ'יפס בטטה מהמם

בשביל צ'יפס בטטה מושלם צריך שני דברים: אחת, טיגון בשמן עמוק (אל תדאגו, הבטטות דווקא סופחות פחות שמן ככה), ושתיים: ציפוי דקיק של קורנפלור, ששומר על הבטטות פריכות פריכות

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 26/06/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 בטטות גדולות

2 כפות קורנפלור

שמן לטיגון עמוק

רבע כפית קינמון

1-2 כפיות מלח

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את הבטטות ומנגבים. פורסים לפרוסות דקיקות בעזרת פומפייה או מנדולינה. מפזרים את הקורנפלור ומערבבים, לציפוי אחיד של הבטטות.

2 מחממים את השמן ל-170 מעלות (כשמכניסים כף עץ צריכות להיקוות סביבה בועות), ומטגנים את פרוסות הבטטה, כל פעם קצת, כ-2 דקות, עד להזהבה יפה.

3 מערבבים את המלח עם הקינמון, מפזרים מעל הצ'יפס החם ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו שני סוגי פופקורן - מתוק ומלוח

>> עוגת סנדוויץ' עם קקאו וחלבה