צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
צ'יפס בטטה מהמם
בשביל צ'יפס בטטה מושלם צריך שני דברים: אחת, טיגון בשמן עמוק (אל תדאגו, הבטטות דווקא סופחות פחות שמן ככה), ושתיים: ציפוי דקיק של קורנפלור, ששומר על הבטטות פריכות פריכות
אביבה פיבקו | mako אוכל
| פורסם 26/06/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 בטטות גדולות
2 כפות קורנפלור
שמן לטיגון עמוק
רבע כפית קינמון
1-2 כפיות מלח
אופן ההכנה:
1 שוטפים היטב את הבטטות ומנגבים. פורסים לפרוסות דקיקות בעזרת פומפייה או מנדולינה. מפזרים את הקורנפלור ומערבבים, לציפוי אחיד של הבטטות.
2 מחממים את השמן ל-170 מעלות (כשמכניסים כף עץ צריכות להיקוות סביבה בועות), ומטגנים את פרוסות הבטטה, כל פעם קצת, כ-2 דקות, עד להזהבה יפה.
3 מערבבים את המלח עם הקינמון, מפזרים מעל הצ'יפס החם ומגישים.