צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
עוגיות יהלומים
עוגיות חמאה ואגוזי לוז, פריכות ונימוחות, מבית אידלסון 10
| אידלסון 10
| פורסם 30/08/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגיות:
200 גרם חמאה קרה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
1 ביצה
270 גרם קמח (2 כוסות פחות כף)
1/2 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
חצי כוס אגוזי לוז טחונים
לציפוי:
כוס סוכר
קערת מים
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה וחלקה.
2 מוסיפים ביצה אחת ומעבדים עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים את הקמח, המלח, הווניל ואגוזי הלוז ומעבדים עוד קצת, עד לקבלת בצק אחיד.
3 מחלקים את הבצק לשני כדורים ומגלגלים כל כדור לנחש באורך תבנית אפייה. מעבירים למקרר לייצוב לכמה שעות.
4 מכינים את הציפוי: מפזרים את הסוכר על תבנית. מוציאים את הגלילים מהמקרר, מברישים אותם במעט מים ומגלגלים בסוכר כך שיעטוף אותם לחלוטין.
5 פורסים לעיגולים בעובי חצי ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים עד להזהבה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!