אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות יהלומים

עוגיות חמאה ואגוזי לוז, פריכות ונימוחות, מבית אידלסון 10

| אידלסון 10 | פורסם 30/08/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגיות:

200 גרם חמאה קרה

100 גרם סוכר (חצי כוס)

1 ביצה

270 גרם קמח (2 כוסות פחות כף)

1/2 כפית מלח

2 כפיות תמצית וניל

חצי כוס אגוזי לוז טחונים

לציפוי:

כוס סוכר

קערת מים

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה וחלקה.

2 מוסיפים ביצה אחת ומעבדים עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים את הקמח, המלח, הווניל ואגוזי הלוז ומעבדים עוד קצת, עד לקבלת בצק אחיד.

3 מחלקים את הבצק לשני כדורים ומגלגלים כל כדור לנחש באורך תבנית אפייה. מעבירים למקרר לייצוב לכמה שעות.

4 מכינים את הציפוי: מפזרים את הסוכר על תבנית. מוציאים את הגלילים מהמקרר, מברישים אותם במעט מים ומגלגלים בסוכר כך שיעטוף אותם לחלוטין.

5 פורסים לעיגולים בעובי חצי ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים עד להזהבה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה