אוכל
צילום׃ רונית בן דוד, sugareat

עוגת תפוחים מקורמלים הפוכה

מתכון לעוגת תפוחים הפוכה שמספק את הפתרון המושלם לכל תפוחי העץ שנשארו מראש השנה. הבסיס הוא למעשה עוגה בחושה מתובלת ונהדרת, והכתר המנצנץ מעליה מזכיר טארט טאטן: תפוחים מקורמלים יפהפיים וטעימים בטירוף

רונית בן דוד | sugareat | פורסם 09/10/22 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן

100 גרם (חצי כוס) סוכר חום

100 גרם חמאה רכה

2 ביצים

200 מ״ל (1 גביע) יוגורט

1 כפית תמצית וניל

280 גרם (2 כוסות) קמח

1 כפית אבקת אפיה

חצי כפית סודה לשתיה

חצי כפית מלח

1 כפית קינמון

קורט מוסקט

קורט ציפורן

לטופי קרמל:

100 גרם (חצי כוס) סוכר

100 גרם חמאה

2-3 תפוחי עץ קלופים חצויים ופרוסים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות (תכנית סטטית, לא טורבו).

2 מכינים את הקרמל: מפזרים במחבת את הסוכר ומחממים על אש בינונית עד שנוצר קרמל בצבע ענברי. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים היטב. 

3 יוצקים את הקרמל לּתבנית אטומה (אני משתמשת בתבנית מזכוכית) ומסדרים את פלחי התפוחים בצורה ספרילית על פני רוטב הקרמל.

4 מעבדים את החמאה ושני סוגי הסוכר במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית-גבוהה עד שנוצרת תערובת תפוחה מעט ובהירה.

5 מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את הביצים ותמצית הוניל. עוצרים מידי פעם את המערבל ומגרדים את דפנות הקערה כדי שכל התערובת תהיה אחידה.

6 מוסיפים יוגורט, מערבלים דקה ומסיפים את הקמח אבקת האפייה, הסודה לשתייה, תבלינים ומלח. מערבבים כמה שניות רק עד שנוצרת תערובת אחידה.

7 יוצקים את התערובת על התפוחים, מחליקים במרית ואופים כ40- 45 דקות

8 מוציאים את התבנית, נותנים לעוגה להתקרר כ-20 דקות ואז הופכים בזהירות על צלחת הגשה.

עוגת תפוחים הפוכה מינוס פרוסה עסיסית (צילום: רונית בן דוד, sugareat)
עוגת תפוחים הפוכה מינוס פרוסה עסיסית|צילום: רונית בן דוד, sugareat

למתכון המלא בבלוג sugareat

בתיאבון!