צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
שוקי עוף בבירה ואננס
מנה מושקעת בכלום מאמץ. שוקיים צלויים מתקתקים עם תפוחי אדמה וגזר
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 30/08/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
20 שוקי עוף
330 מ"ל בירה כהה
5 שיני שום, קצוצות
מעט שמן, לטיגון
850 גרם אננס, חתוך לקוביות (קופסת שימורים אחת גדולה)
500 גרם תפוחי אדמה קטנים
10 גזרים קטנים, קלופים
מלח
פלפל שחור
5 ענפי תימין
אופן ההכנה:
1 משרים את שוקי העוף בבירה למשך לילה (לא שופכים את הנוזל).
2 מטגנים את השום בסיר כדקה, מוסיפים את שוקי העוף (ללא הבירה) ומטגנים עוד 5 דקות.
3 מוסיפים לסיר את האננס (לא שופכים את הנוזלים!), תפוחי האדמה, הגזרים והתבלינים ומטגנים 5 דקות נוספות.
4 מוסיפים את הבירה וכוס וחצי ממיץ האננס שבקופסת השימורים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!