אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

שוקי עוף בבירה ואננס

מנה מושקעת בכלום מאמץ. שוקיים צלויים מתקתקים עם תפוחי אדמה וגזר

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 30/08/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

20 שוקי עוף

330 מ"ל בירה כהה

5 שיני שום, קצוצות

מעט שמן, לטיגון

850 גרם אננס, חתוך לקוביות (קופסת שימורים אחת גדולה)

500 גרם תפוחי אדמה קטנים

10 גזרים קטנים, קלופים

מלח

פלפל שחור

5 ענפי תימין

אופן ההכנה:

1 משרים את שוקי העוף בבירה למשך לילה (לא שופכים את הנוזל).

2 מטגנים את השום בסיר כדקה, מוסיפים את שוקי העוף (ללא הבירה) ומטגנים עוד 5 דקות.

3 מוסיפים לסיר את האננס (לא שופכים את הנוזלים!), תפוחי האדמה, הגזרים והתבלינים ומטגנים 5 דקות נוספות.

4 מוסיפים את הבירה וכוס וחצי ממיץ האננס שבקופסת השימורים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה