mako
פרסומת

האושפיזין לא ירצו ללכת: 7 נשנושים קלים וכיפיים לסוכה

כולנו עברנו ארוחת חג אחת יותר מדי בשבועיים האחרונים, אז בסוכות אנחנו יכולים לארח ולהתארח עם קצת יותר נינוחות. בניתם סוכה ומארחים? יש פה כמה הצעות שיעשו לכם חיים קלים. אתם מאלה שבאים להתארח? תביאו משהו לנשנש! הנה כמה מתכונים לנשנושים מתוקים ומלוחים שלא מצריכים סכו"ם

ירדן וייס
mako
פורסם: | עודכן:
בית לזית
שלושה מרכיבים ותקתוק: בית לזית | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
הקישור הועתק

קרקרים מושלמים של אבישג פארי

בטח שמתם לב שכשאנחנו ממש מתלהבים ממשהו, אז אפשר לסמוך עלינו. ובהקשר הזה - כנראה שמעולם לא טעמנו טעימים וממכרים כמו הקרקרים האלה. ומה שהכי מוזר זה שהם ממש בריאים, עם שלל גרעינים וזרעים עתירי רכיבים תזונתיים. באמת פלא פלאים. בא לכם להתפרע? הגישו צלחת לאבנה עם שמן זית וזעתר ליד. וכמות כפולה של קרקרים כמובן.

קרקרים של אבישג פארי
קרקרים של אבישג פארי. אלוהיים | צילום: אבישג פארי

פילו פיצה ב-2 דקות הכנה

זה נשנוש כיפי ממש, וכבר קרוב יותר לסגור ארוחת ערב לילדים. נשנושי פילו פיצה שעושים באמת בצ'יק שאין לתאר – מכווצ'צ'ים דף פילו, מניחים עליו קצת רוטב וגבינה מגוררת, ולתנור. קריספי, כיפי, בכלום עבודה. בטוחים שיחטפו מכם כמה עוד בדרך לסוכה.

 פיצה פילו ב-2 דקות הכנה
פיצה פילו ב-2 דקות הכנה. אין קצר מזה | צילום: יעל קצב, mako אוכל
פרסומת

פופקורן משודרג

כשפרסמנו את המתכון הזה, פופקורן בטעמים עוד לא היה דבר מוכר, בטח לא פופולרי כמו שהוא היום. למרבה השמחה החטיף הזה כבר מזמן אהוב בכל בית, וכן, אפשר לרכוש אותו בסופר. אבל רק תדמיינו כמה כיף זה להגיש ערימה עצומה של פופקורן, כשהוא חם מהסיר, מלא בתוספות שאתם הכי אוהבים. יש פה כמה אפשרויות לטעמים, מתוקים ומלוחים, מתובלים יותר או פחות. אתם רק צריכים לבחור מה הכי מתחשק ותוך באמת דקות ספורות יש לכם אחלה חטיף לפנק איתו את האורחים.  

פופקורן בפפריקה ופרמזן
פופקורן בפפריקה ופרמזן | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

בית לזית

הנה עוד מתכון קלי קלות של רון יוחננוף, כל כך פשוט שאפשר לתת לילדים להכין אותו לבד בתור הפעלה. מדובר בבצק יוגורט שמכינים ברגע, מכדררים לכדורים ומטמינים זית אחד בכל כדור. יוצא חטיף ביס טעים, פשוט וכיף לזלילה שגם לא משאיר פירורים.

פרסומת

אצבעות חמאה ושוקולד צ'יפס

תראו איזו קומבינה מהממת קרן אגם הכינה:  עוגיות חמאה ושוקולד צ'יפס מבלי ללכלך את האצבעות. מכינים בצק, משטחים אותו למלבן בתבנית האפייה, חורצים ומשגרים לתנור. לא רק שאלה העוגיות הכי מהירות להכנה, מקבלים חמאתית וטעימה שמגדירה מחדש את המושג פינגר פוד.

אצבעות חמאה ושוקולד צ'יפס
אצבעות חמאה ושוקולד צ'יפס | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת קוקוס בחושה פרווה

אנחנו לא רוצים להתחיל להיכנס לענייני אפייה כשאנחנו מארחים בסוכה, אבל העוגה הזו היא באמת תקתוק רציני. יש פה סולת, וקוקוס, ומיץ תפוזים, אז אתם בטח מתארים לעצמכם כמה היא רכה ומענגת ליד כוס תה, והבונוס הוא שיוצאת תבנית גדולה ממש שתספיק לכל האושפיזין.

פרסומת
עוגת קוקוס בחושה
עוגת קוקוס בחושה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

 

עד חצות ביתי

אנחנו לא חושבים שיש מי שלא אוהב עד חצות. העוגייה-חטיף-ממתק הוותיק כבר יצא באינספור גרסאות, אבל זו הביתית היא כנראה הכי שווה. מדובר בעוד קומבינה אלופה לאירוח בצ'יק – ממיסים שוקולד (איזה שרוצים), מניחים עליו ביסקוויטים, מצננים ומחסלים.

עד חצות ביתי
עד חצות ביתי | צילום: יעל קצב, mako אוכל

מארחים? מתארחים? ספרו לנו בתגובות מה הכנתם