אוכל
צילום׃ עדי עובדיה, מאסטר שף

מאפה אספרגוס ופרמזן

מעדן מבצק עלים, אספרגוס וגבינת פרמזן, מוגשים עם ביצה עלומה

מיכל אנסקי | מאסטר שף | פורסם 02/05/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למאפה:

חבילת בצק עלים מאיכות טובה

צרור אספרגוס ירוק או לבן, לא דקים

גוש גבינת פרמזן (כ-200 גרם)

חלמון טרוף

מעט שמן זית

לביצה העלומה:

1 ביצה

2 כפות חומץ בן יין לבן

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 חולטים את האספרגוס 2-3 דקות בקערה עם מים רותחים. מסננים ומעבירים לקערת מי קרח, לעצירת הבישול. מסננים שוב ומייבשים.

2 מקלפים את האספרגוס לאורכו ומסירים את החלק הלבן, העצי.

3 "מקלפים" את גוש הפרמזן לפרוסות בעובי 1/2 מ"מ בעזרת קולפן.

4 מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה ופורשים את הבצק. מברישים את הבצק בחלמון.

5 מסדרים את האספרגוס במרכז הבצק – שומרים על שוליים של לפחות שני ס"מ מכל צד. מטפטפים על האספרגוס מעט שמן זית.

6 אופים כ-10 דקות, או עד ששולי הבצק מתחילים להשחים ולהתנפח.

7 מוציאים מהתנור ומניחים על האספרגוס את פרוסות הגבינה.

8 מחזירים לתנור ל-8 דקות נוספות, עד שהבצק שחום ותפוח והגבינה נמסה.

הביצה העלומה:

1 מרתיחים מים בסיר קטן ומוסיפים חומץ בן יין לבן.

2 יוצרים בסיר מערבולת על ידי בחישה בכף, שוברים את הביצה ומחליקים לתוך המערבולת.

3 מבשלים כ-30 שניות ומוציאים בעדינות, בעזרת כף מחוררת.

4 הרכבת המנה: מניחים את המאפה בעדינות במרכז צלחת הגשה. ממקמים במרכז את הביצה העלומה וזורים מעט מלח ופלפל שחור.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות