אוכל
צילום׃ דניאל לילה, קונספט ויז'ואלי וסטילינג: עמית פרבר, מחלבות גד

בראוניז גלידה

פטנט גאוני שבזכותו תוכלו להכין גלידה ביתית במרקם מושלם ובכלום עבודה: מקציפים קרם מסקרפונה וקרם פטיסייר 3 דקות, מקפיאים וגמרנו. שידכנו לגלידה תחתית בראוניז עשירה וקרם שוקולד מלטף והתוצאה: עוגת גלידה

לימור לניאדו תירוש | מחלבות גד | פורסם 11/05/21 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית 20*20 ס"מ:

150 גרם שוקולד מריר קצוץ (לפחות 60% מוצקי קקאו)

50 גרם חמאה חתוכה לקוביות + מעט חמאה לשימון

50 גרם (חצי כוס פחות כף) אבקת סוכר מנופה

2 ביצים (L)

75 גרם פקאנים מסוכרים (פקאן סיני) קצוצים גס (לא חובה)

2 כפות (25 גרם) קמח תופח מנופה

1 כף אבקת קקאו מנופה

לגלידה:

1 גביע (250) קרם מסקרפונה

250 גרם קרם פטיסייר (ככה מכינים קרם פטיסייר בבית)

לציפוי:

שני שליש כוס (160 מ”ל) שמנת מתוקה 38%

2 כפיות דבש נוזלי

150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה משומן בחמאה.

כל המתכונים לשבועות

2 ממיסים שוקולד, חמאה ואבקת סוכר מעל בן מארי ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מסירים מהאש ומצננים מעט.

3 טורפים ביצים בקערה במטרפה ידנית לתערובת מעט תפוחה. מוסיפים את תערובת השוקולד לביצים, מערבבים, מוסיפים פקאנים, קמח וקקאו ומערבבים. יוצקים לתבנית ומיישרים.

4 מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות, מכניסים את התבנית לתנור ואופים 15 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים שעה לפחות.

5 מכינים את הגלידה: מקציפים קרם מסקרפונה וקרם פטיסייר במיקסר 3-2 דקות במהירות בינונית-גבוהה לקבלת קציפה תפוחה ויציבה. יוצקים מעל הבראוניז, מיישרים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-5 שעות לפחות ורצוי לילה.

6 מכינים את הציפוי: יוצקים שמנת מתוקה ודבש לסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים לחום גוף.

לחוברת המתכונים המלאה של גד

7 יוצקים את הציפוי מעל העוגה הקפואה, מיישרים, מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקפיא לשעה לפחות.

8 כ-10 דקות לפני ההגשה מוציאים את העוגה מהמקפיא. אחרי המנוחה מחלצים אותה מהתבנית, מעבירים לקרש חיתוך, חותכים לקוביות בגודל 10 ס”מ ואז חותכים כל קובייה בצורת X לקבלת 4 משולשים. מגישים מייד.