בראוניז גלידה
פטנט גאוני שבזכותו תוכלו להכין גלידה ביתית במרקם מושלם ובכלום עבודה: מקציפים קרם מסקרפונה וקרם פטיסייר 3 דקות, מקפיאים וגמרנו. שידכנו לגלידה תחתית בראוניז עשירה וקרם שוקולד מלטף והתוצאה: עוגת גלידה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית 20*20 ס"מ:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ (לפחות 60% מוצקי קקאו)
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות + מעט חמאה לשימון
50 גרם (חצי כוס פחות כף) אבקת סוכר מנופה
2 ביצים (L)
75 גרם פקאנים מסוכרים (פקאן סיני) קצוצים גס (לא חובה)
2 כפות (25 גרם) קמח תופח מנופה
1 כף אבקת קקאו מנופה
לגלידה:
1 גביע (250) קרם מסקרפונה
250 גרם קרם פטיסייר (ככה מכינים קרם פטיסייר בבית)
לציפוי:
שני שליש כוס (160 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
2 כפיות דבש נוזלי
150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה משומן בחמאה.
2 ממיסים שוקולד, חמאה ואבקת סוכר מעל בן מארי ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מסירים מהאש ומצננים מעט.
3 טורפים ביצים בקערה במטרפה ידנית לתערובת מעט תפוחה. מוסיפים את תערובת השוקולד לביצים, מערבבים, מוסיפים פקאנים, קמח וקקאו ומערבבים. יוצקים לתבנית ומיישרים.
4 מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות, מכניסים את התבנית לתנור ואופים 15 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים שעה לפחות.
5 מכינים את הגלידה: מקציפים קרם מסקרפונה וקרם פטיסייר במיקסר 3-2 דקות במהירות בינונית-גבוהה לקבלת קציפה תפוחה ויציבה. יוצקים מעל הבראוניז, מיישרים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-5 שעות לפחות ורצוי לילה.
6 מכינים את הציפוי: יוצקים שמנת מתוקה ודבש לסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים לחום גוף.
7 יוצקים את הציפוי מעל העוגה הקפואה, מיישרים, מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקפיא לשעה לפחות.
8 כ-10 דקות לפני ההגשה מוציאים את העוגה מהמקפיא. אחרי המנוחה מחלצים אותה מהתבנית, מעבירים לקרש חיתוך, חותכים לקוביות בגודל 10 ס”מ ואז חותכים כל קובייה בצורת X לקבלת 4 משולשים. מגישים מייד.