עוגת גבינה ושוקולד ללא אפייה
עוגה מדהימה עם בסיס פריך, מילוי גבינה, שמנת ושוקולד וציפוי גאנאש שוקולד עשיר. וכל זה מבלי להדליק את התנור
- זמן עבודהיותר משלוש שעות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבסיס:
250 גרם עוגיות שוקולד
100 גרם חמאה
קומץ מלח
לעוגה:
300 גרם שוקולד מריר 70% קקאו
250 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות קקאו
400 גרם גבינת שמנת
220 גרם סוכר (כוס ושתי כפות)
פטל (טרי או קפוא), סחוט או מסונן היטב מנוזלים (לא חובה)
לקרם גאנאש:
250 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד חלב
אופן ההכנה:
הבסיס:
1 מפוררים את העוגיות במעבד מזון.
2 ממסים את החמאה בסיר ומוסיפים לפירורי עוגיות. ממליחים ומערבבים היטב.
3 מרפדים תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה, ובעזרת כוס או כף משטחים את תערובת העוגיות לתחתית.
4 מצננים 30 דקות במקרר.
העוגה:
1 ממיסים את השוקולד בסיר בן מארי (סיר עם מים רותחים, ובתוכו סיר קטן יותר עם השוקולד) ומצננים לטמפרטורת החדר.
2 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
3 מערבבים את הקצפת עם השוקולד המומס והקקאו.
4 בקערה נפרדת מערבבים את גבינת השמנת עם הסוכר.
5 מוסיפים את תערובת השמנת והסוכר אל תערובת השוקולד ומניחים לרגע בצד.
6 מוציאים מקירור את בסיס העוגה ומסדרים עליו את הפטל. מוסיפים את תערובת הגבינה-שוקולד ומכניסים למקפיא לשעתיים.
הגאנאש:
1 מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן, עד לסף רתיחה.
2 מוסיפים את השוקולד, מחכים דקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מצננים ומוזגים מעל העוגה.
4 מחזירים למקרר לצינון של 2 עד 3 שעות.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!