צילום׃ בן יוסטר, mako אוכל
סקונס גבינת שמנת עיזים
סקונס הן לחמניות קלות הכנה מהמטבח הבריטי, שלא מצריכות התפחה. המתכון של מיקי שמו מביא אותן בגרסא עשירה יותר, עם תערובת שכוללת גבינת שמנת עיזים, יוגורט ופקורינו. יאמי
מיקי שמו | מחלבות גד
| פורסם 06/06/16
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
לסקונס:
450 גרם (3 כוסות ועוד 3 כפות) קמח
1 שקית אבקת אפייה
10 גרם מלח
חצי גביע יוגורט כבשים
200 גרם גבינת שמנת עיזים 12%
150 גרם גבינת פקורינו, מגוררת
1 כף עירית טרייה, קצוצה
80 מ"ל (שליש כוס) מים קרים
לציפוי:
60 מ"ל (רבע כוס) שמנת מתוקה
50 גרם גבינת פקורינו, מגוררת
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 שמים בקערה את כל החומרים לסקונס, ולשים ביד עד לקבלת בצק אחיד (חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות, רק עד שמתאחד).
3 מכסים במגבת לחה וממתינים 10 דקות.
4 מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מקומח מעט, ומשטחים בעזרת כפות הידיים לעובי של כ-2.5 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ ומסדרים בתבנית.
5 מברישים את עיגולי הבצק בשמנת מתוקה ומפזרים מעל את הפקורינו.
6 אופים בין 12 ל-15 דקות עד להזהבה קלה. מצננים ומכינים כריכים טעימים.