צילום׃ אנטולי מיכאלו, מחלבות גד
קיש גבינות על בסיס מלאווח
כבר הכנו בורקס על בסיס של מלאווח, אבל קיש? על זה עדיין לא חשבנו, ומזל שמישהו אחר חשב על זה בשבילנו. מניחים את המלאווח בתבנית - וחצי מהעבודה על המתכון מאחוריכם
רות אוליבר | מחלבות גד
| פורסם 11/05/19
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ:
1 עלה מלאווח
3 כפות שמן
2 בצלים, חתוכים לקוביות
200 גרם גבינת קוואטרו מגוררת
1 גליל גבינת עיזים 20%
150 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
חצי גביע גבינת קוטג'
125 מ"ל (חצי מכל) שמנת מתוקה
4 ביצים
מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 משמנים את תבנית הפאי ומרפדים את התחתית והדפנות בעלה מלאווח.
3 מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל כ-8 דקות לריכוך ולהזהבה קלה.
4 מפזרים על עלה המלאווח חצי מכמות הקוואטרו, פרוסות גבינת עיזים, בצל מטוגן ואגוזים.
5 מערבבים בקערה קוטג', שמנת מתוקה, ביצים ותבלינים. יוצקים את התערובת מעל הגבינות ומפזרים מעל את שארית הקוואטרו.
6 אופים כ-30 דקות, או עד שפני המאפה מזהיבים והבצק אפוי. מגישים חם.