עוגת גבינה אישית עם מערבולת ריבה
ובכן, מדובר כנראה בעוגת הגבינה הכי פשוטה שאפשר להכין בבית - והטעם? חבל על הזמן. לכל מי שעדיין לא נרשם לסדנת שבועות - הנה סדנה מצולמת קטנה, שלא תרגישו שהפסדתם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (12 מנות):
לבסיס:
100 גרם ביסקוויטים פתי בר, טחונים לפירורים
1/4 חבילה (50 גרם) חמאה, מומסת
למלית:
1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 9%
1/2 שקית (250 גרם) גבינת כנען 5%, מפוררת
3 ביצים
קליפה מגוררת מלימון אחד
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
2 כפות קורנפלור
1/2 כוס (100 גרם) ריבת פירות יער
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית קאפקייקס במנז'טים (עטרות נייר). אפשרות נוספת היא להכין את העוגות בתבניות אישיות חד פעמיות, כמו בתמונה.
2 מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת לתערובת אחידה. מניחים כף של פירורים בכל מנז'ט ומהדקים היטב (אפשר באמצעות תחתית של כוס). מקפיאים 15 דקות.
3 מכינים את המלית ואופים: שמים את חומרי המלית למעט הריבה בקערה גדולה ומערבבים בעזרת מטרפה לתערובת חלקה. יוצקים את המלית על הבסיסים עד 3/4 גובה כל מנז'ט.
4 מערבבים ריבה בקערית ומטפטפים ממנה בעזרת כפית 5-4 נקודות על תערובת הגבינה בכל עוגה. יוצרים מערבולות של ריבה וגבינה בעזרת קיסם או סכין.
5 אופים 20-18 דקות עד שהעוגות יציבות. מצננים.
6 שומרים במקרר עד ההגשה.