אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת גבינה אישית עם מערבולת ריבה

ובכן, מדובר כנראה בעוגת הגבינה הכי פשוטה שאפשר להכין בבית - והטעם? חבל על הזמן. לכל מי שעדיין לא נרשם לסדנת שבועות - הנה סדנה מצולמת קטנה, שלא תרגישו שהפסדתם

| תנובה | פורסם 25/04/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.4 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לבסיס:

100 גרם ביסקוויטים פתי בר, טחונים לפירורים

1/4 חבילה (50 גרם) חמאה, מומסת

למלית:

1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 9%

1/2 שקית (250 גרם) גבינת כנען 5%, מפוררת

3 ביצים

קליפה מגוררת מלימון אחד

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

2 כפות קורנפלור

1/2 כוס (100 גרם) ריבת פירות יער

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית קאפקייקס במנז'טים (עטרות נייר). אפשרות נוספת היא להכין את העוגות בתבניות אישיות חד פעמיות, כמו בתמונה.

2 מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת לתערובת אחידה. מניחים כף של פירורים בכל מנז'ט ומהדקים היטב (אפשר באמצעות תחתית של כוס). מקפיאים 15 דקות.

מערבבים את הביסקוויטים והחמאה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מערבבים את הביסקוויטים והחמאה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
מעבירים את הפירורים למנז'טים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מעבירים למנז'טים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

3 מכינים את המלית ואופים: שמים את חומרי המלית למעט הריבה בקערה גדולה ומערבבים בעזרת מטרפה לתערובת חלקה. יוצקים את המלית על הבסיסים עד 3/4 גובה כל מנז'ט.

מערבבים את חומרי הבלילה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מערבבים את חומרי הבלילה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
המשך הערבוב של הבלילה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עדיין לא מספיק חלק|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הבלילה המוכנה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
זהו. הבלילה מוכנה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הבלילה במנז'טים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
הבלילה כבר במנז'טים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

4 מערבבים ריבה בקערית ומטפטפים ממנה בעזרת כפית 5-4 נקודות על תערובת הגבינה בכל עוגה. יוצרים מערבולות של ריבה וגבינה בעזרת קיסם או סכין.

הריבה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מערבבים קצת את הריבה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
מוסיפים את הריבה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מטפטפים מעט מהריבה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
יוצרים מערבולות בבלילה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
ויוצרים מערבולת|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
העוגות בתנור (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
והיידה לתנור|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

5 אופים 20-18 דקות עד שהעוגות יציבות. מצננים.

_OBJ

6 שומרים במקרר עד ההגשה.