אוכל
צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

חטיפי ספגטי וגבינות

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים - פשוטים להכנה, מרשימים ומתאימים כנשנוש בתחילת ארוחת החג, אבל מושלמים גם סתם כך ביום חול

שי לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 22/05/17 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (14 מנות):

חצי חבילה (250 גרם) ספגטי

2 כפות שמן זית

50 גרם גרנה פדנו מגוררת

1 קופסה (250 גרם) פטה כבשים 20% מפוררת גס

שני שליש כוס (160 מ"ל) שמנת לבישול 15%

1 ביצה

רבע כוס בזיליקום קצוץ דק

רבע כוס עירית קצוצה דק

2-1 שיני שום קצוצות דק

מלח

פלפל שחור גרוס

לציפוי:

50 גרם גרנה פדנו מגוררת

אופן ההכנה:

>> המון מתכונים לעוגות גבינה                      

>> וכל המתכונים לשבועות       

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מוסיפים ספגטי ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים היטב.

3 מעבירים את הספגטי לקערה גדולה, יוצקים שמן זית ומערבבים.

4 מוסיפים גבינות, שמנת לבישול, ביצה, בזיליקום, עירית ושום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

5 בתנועות סיבוביות של כף ומזלג יוצרים מעין קן בקוטר 8 ס"מ ומניחים בתבנית. מפזרים מעל גרנה פדנו מגוררת.

6 אופים 25-20 דקות עד להזהבה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

* אפשר להכין יום מראש ולחמם כ-10 דקות בחום של 170 מעלות.

* גיוון: החטיפים האלה ימצאו חן בעיני הילדים – מניסיון. אם מכינים אותם במיוחד לקטנים, אפשר להחליף את עשבי התיבול בשליש כוס זיתים מגולענים וקצוצים גס.