חטיפי ספגטי וגבינות
המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים - פשוטים להכנה, מרשימים ומתאימים כנשנוש בתחילת ארוחת החג, אבל מושלמים גם סתם כך ביום חול
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (14 מנות):
חצי חבילה (250 גרם) ספגטי
2 כפות שמן זית
50 גרם גרנה פדנו מגוררת
1 קופסה (250 גרם) פטה כבשים 20% מפוררת גס
שני שליש כוס (160 מ"ל) שמנת לבישול 15%
1 ביצה
רבע כוס בזיליקום קצוץ דק
רבע כוס עירית קצוצה דק
2-1 שיני שום קצוצות דק
מלח
פלפל שחור גרוס
לציפוי:
50 גרם גרנה פדנו מגוררת
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מוסיפים ספגטי ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים היטב.
3 מעבירים את הספגטי לקערה גדולה, יוצקים שמן זית ומערבבים.
4 מוסיפים גבינות, שמנת לבישול, ביצה, בזיליקום, עירית ושום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
5 בתנועות סיבוביות של כף ומזלג יוצרים מעין קן בקוטר 8 ס"מ ומניחים בתבנית. מפזרים מעל גרנה פדנו מגוררת.
6 אופים 25-20 דקות עד להזהבה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
* אפשר להכין יום מראש ולחמם כ-10 דקות בחום של 170 מעלות.
* גיוון: החטיפים האלה ימצאו חן בעיני הילדים – מניסיון. אם מכינים אותם במיוחד לקטנים, אפשר להחליף את עשבי התיבול בשליש כוס זיתים מגולענים וקצוצים גס.