אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, יחסי ציבור

קיש גראטן של מאפיית אלחנן

איך גורמים למאכל נפלא כמו גראטן להפוך לעוד יותר חלומי? הופכים אותו לקיש עם מתכון של אלדד שמואלי מ"אלחנן": אותן פרוסות תפודים חלביות ורכות בעיטור גבינה זהובה, רק בתוך קלתית פריכה. מה יכול להיות כאן רע?

אלדד שמואלי | אלחנן - תרבות לחם | פורסם 30/05/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (תבנית בקוטר 24 ס"מ):

כוס ושלושת רבעי קמח לבן (240 גרם)

חצי כפית מלח ים (3 גרם)

160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2.5 כפות גרם מים קרים מאוד (40 גרם)

למילוי תפוחי האדמה:

חצי ק"ג תפוחי אדמה (עדיף מזן ״באטר״)

חצי ליטר חלב

100 גרם שמנת מתוקה

1 כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

גרידה מרבע אגוז מוסקט

עלה דפנה אחד

להרכבה:

2 ביצים

100 גרם גבינת גאודה או מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק לקלתית: שמים במעבד מזון קמח, מלח וחמאה קרה עד שמתקבלים פירורים, אבל יש עדיין חתיכות קטנטנות של חמאה. מוסיפים את המים הקרים וממשיכים לעבד עד שהבצק נאסף ונהיה אחיד, אבל לא יותר מזה (זה בסדר אם יש נקודות של חמאה בתוך הבצק).

>> מתכונים לשבועות

2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לשעתיים או לילה במקרר.

3 מחממים תנור ל-170 מעלות.

4 מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 מ"מ ומסדרים בתוך רינג אפייה על תבנית מרופדת נייר אפייה. מצננים.

5 אופים את הבצק בתנור כחצי שעה עד להשחמה קלה.

6 מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לעובי של כ-3 מ"מ.

7 מבשלים את הפרוסות בחלב, השמנת ויתר המרכיבים עד שהן רכות, אבל לא מתפרקות (חשוב שישמרו על הצורה שלהן).

8 מורידים מהאש, מצננים ואז מסננים את הפרוסות מהנוזל ושומרים ממנו 200 מ"ל (בערך כוס).  

9 מסדרים את תפוחי האדמה בתוך הקלתית שאפינו.

10 מערבבים היטב את נוזל הבישול ששמרנו עם 2 ביצים.

11 יוצקים את הנוזל במרכז הקלתית (שימו לב שלא יעבור את גובה הבצק!) .

12 מפזרים את הגבינה המגורדת.

13 אופים בתנור בחום של 170 מעלות 15-20 דקות, עד שהגבינה מקבלת צבע יפה. מגישים וזוללים.

* אפשר לאפות מראש ולחמם כ-10 דקות לפני ההגשה.

תודה רבה לאדד שמואלי ממאפיית אלחנן - תרבות לחם.