אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

טארט קרים צ'יז

בסיס מתפורר וחמאתי במילוי שמנת וגבינות בטעם וניל

עמיר לוליאן | ליליות בייקרי | פורסם 05/05/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.9 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לקלתית

1 כוס עוגיות חמאה פשוטות (כ-200 גרם)

20 גרם מרגרינה רכה

למלית

300 גרם גבינת שמנת טבעית 30%

150 גרם שמנת חמוצה

1/2 כוס סוכר

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

לציפוי

150 גרם שמנת חמוצה

כף סוכר

אופן ההכנה:

1 להכנת הקלתית: טוחנים את עוגיות החמאה עם המרגרינה המומסת עד לקבלת עיסה אחידה אותה מניחים בתחתית התבנית.

2 מערבבים  במיקסר את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת חלקה, יוצקים על הקלתית, אופים בתנור כעשרים דקות ב-150 מעלות. מוציאים אחרי 20 דקות, אפילו שזה נראה עדיין רך, זה צריך להיות בהיר, וממילא במקרר זה מתקשה.

3 להכנת הציפוי: מערבבים את כף הסוכר יחד עם השמנת החמוצה ומורחים על הטארט, אפילו שהוא עדיין חם. מכניסים שוב לתנור לעוד 5 דקות כדי שהציפוי יתייצב.

4 מוציאים מהתנור, מחכים שיתקרר לטמפ' החדר, ואז מכניסים למקרר.

5 מומלץ לאכול בטמפ' החדר.

אפשרויות לעיטור: אפשר להוסיף תותים, פרוסות שוקולד לבן, שבבי עוגיות ועוד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 >> לכל המתכונים לשבועות