פבלובה במילוי קרם מסקרפונה עם רוטב פירות אדומים
השילוב בין הקראנצ'יות של המרנג, המתיקות של קרם המסקרפונה והחמצמצות של פירות היער יוצרים שילוב טעמים מנצח
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (16 מנות):
למרנג:
4 חלבונים
1.25 כוסות (250 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מלימון
למילוי:
250 גרם (1 גביע) גבינת מסקרפונה
1/2מכל שמנת מתוקה להקצפה
2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל
לרוטב הפירות:
250 גרם פירות אדומים קפואים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1/2כוס יין אדום
1 מקל קינמון
אופן ההכנה:
1 המרנג: מקציפים את החלבונים במערבל במהירות גבוהה. כאשר הקצף הופך יציב לגמרי מוסיפים מחצית מהסוכר ומקציפים עוד כדקה. מוסיפים את יתרת הסוכר ומערבבים ידנית בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים שוב, בתנועות קיפול עדינות. מעבירים את הקצף לשק זילוף. 2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מזלפים לתבנית עיגולי קצף בקוטר 7-6 ס"מ. מזלפים לכל עיגול שוליים גבוהים (כ־4 ס"מ), כך שתתקבל צורת סלילה או קערית. משתדלים לזלף במדויק, כדי שהשוליים לא יתמוטטו. אופים במשך כשעתיים וחצי בתנור שחומם מראש ל־100 מעלות, עד שהמרנג מתייבש לגמרי. מוציאים. 3. המלית: מקציפים את המסקרפונה, השמנת וסוכר הווניל במשך כ־3 דקות, לקצפת יציבה. מאחסנים במקרר עד לשימוש. 4. רוטב הפירות: מביאים לרתיחה בסיר בינוני את כל מרכיבי הרוטב. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עוד כ־5 דקות. מסירים מהכיריים (אפשר להגיש חם, או קר לאחר צינון במקרר. 5. הרכבת המנה: ממלאים כל קערית מרנג בכ־2 כפות מקרם המסקרפונה (בכף או בשק זילוף). יוצקים את הרוטב (חם או קר) ומגישים.