אוכל

עוגת גבינה אוראו

עוגת גבינה אוראו היא אחת מעוגות הגבינה הכי קלות שיש, בשילוב עם העוגיות האהובות. והטעם? מיליון דולר

חן שוקרון | טרה | פורסם 12/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 206 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

ל-6 רינגים, או תבנית 24 אחת:

חבילת עוגיות אוראו (16 עוגיות)

50 גרם חמאה מומסת (רק לגרסת העוגה הגדולה)

לבלילה:

150 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות

1/2 כוס חלב

25 גרם חמאה

500 גרם גבינה לבנה 5%

1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג בטעם וניל

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

1/2 כוס סוכר

עוד חבילת אוראו, שבורות לחתיכות קטנות

לקישוט:

250 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

עוגיות אוראו שחור-לבן (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מרפדים את הדפנות הפנימיות של הרינגים בשקף לאפייה. מניחים על תבנית קטנה.

2 טוחנים את העוגיות לפירורים דקים במעבד מזון. משטחים כ-2 כפות פירורים בכל רינג ומהדקים היטב (אם מכינים בתבנית אחת – מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת, משטחים ומהדקים).

3 ממיסים יחד במיקרוגל חמאה, שוקולד וחלב ומערבבים היטב. מצננים מעט.

4 במקביל מערבבים את הגבינה עם אבקת האינסטנט פודינג.

5 מאחדים בין התערובות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

6 מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה.

7 מוסיפים את שברי העוגיות ומקפלים לתוך התערובת. מעבירים את התערובת לרינגים (או לתבנית). מיישרים את פני עוגת האוראו, ומעבירים להקפאה למשך לילה.

8 לפני ההגשה מביאים את התבניות לטמפ' החדר, ולאחר כמה דקות מסירים את הרינגים ואת השקף.

9 מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר, מעבירים לשק זילוף עם פייה בצורת כוכב ומעטרים את העוגות. מוסיפים עוגיות מיני אוראו אם רוצים - וזהו, עוגת גבינה אוראו מוכנה.

* חן שוקרון היא בעלת הבלוג מתוקים שלי

* כלי המטבח באדיבות ניופאן גורמה מנדרין, יבואנית קיצ'נאייד אקססוריס הלבשה: סטייל ריבר