עוגת גבינה אוראו
עוגת גבינה אוראו היא אחת מעוגות הגבינה הכי קלות שיש, בשילוב עם העוגיות האהובות. והטעם? מיליון דולר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
ל-6 רינגים, או תבנית 24 אחת:
חבילת עוגיות אוראו (16 עוגיות)
50 גרם חמאה מומסת (רק לגרסת העוגה הגדולה)
לבלילה:
150 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
1/2 כוס חלב
25 גרם חמאה
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג בטעם וניל
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
עוד חבילת אוראו, שבורות לחתיכות קטנות
לקישוט:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
עוגיות אוראו שחור-לבן (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מרפדים את הדפנות הפנימיות של הרינגים בשקף לאפייה. מניחים על תבנית קטנה.
2 טוחנים את העוגיות לפירורים דקים במעבד מזון. משטחים כ-2 כפות פירורים בכל רינג ומהדקים היטב (אם מכינים בתבנית אחת – מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת, משטחים ומהדקים).
3 ממיסים יחד במיקרוגל חמאה, שוקולד וחלב ומערבבים היטב. מצננים מעט.
4 במקביל מערבבים את הגבינה עם אבקת האינסטנט פודינג.
5 מאחדים בין התערובות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6 מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה.
7 מוסיפים את שברי העוגיות ומקפלים לתוך התערובת. מעבירים את התערובת לרינגים (או לתבנית). מיישרים את פני עוגת האוראו, ומעבירים להקפאה למשך לילה.
8 לפני ההגשה מביאים את התבניות לטמפ' החדר, ולאחר כמה דקות מסירים את הרינגים ואת השקף.
9 מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר, מעבירים לשק זילוף עם פייה בצורת כוכב ומעטרים את העוגות. מוסיפים עוגיות מיני אוראו אם רוצים - וזהו, עוגת גבינה אוראו מוכנה.
* חן שוקרון היא בעלת הבלוג מתוקים שלי
* כלי המטבח באדיבות ניופאן גורמה מנדרין, יבואנית קיצ'נאייד אקססוריס הלבשה: סטייל ריבר