צילום׃ דניה ויינר, על השולחן
פסטה קפרזה
מנת האנטיפסטי האיטלקית בגרסת פסטה קיצית שמכינים ב-2 דקות
אוריה גבע | על השולחן
| פורסם 08/05/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הצלחת המנה תלויה לחלוטין באיכות חומרי הגלם: מוצרלה טרייה-טרייה (רצוי מחלב בופאלו), שמן זית ארומטי ועגבניות עסיסיות ומתוקות.
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם פסטה ארוכה
1/2 כוס שמן זית
20 כדורי בייבי מוצרלה חצויים או 1 כדור מוצרלה חתוך לקוביות קטנות
1 כוס עגבניות שרי חצויות
חופן עלי בזיליקום קרועים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.
2 מחממים מעט את שמן הזית (בערך לחום הגוף) ומשרים בתוכו מוצרלה ועגבניות.
3 מסננים את הפסטה ושומרים מעט ממי הבישול. מעבירים לקערת הגשה ויוצקים את שמן הזית החמים עם המוצרלה והעגבניות. מוסיפים בזיליקום, מלח, פלפל ומצקת ממי הבישול. מערבבים ומגישים מיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!