צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל
לחמניות גבינה ושום קלות להכנה
רבע שעה עבודה, ויש לכם לחמניות מושלמות לארוחת הבוקר של החג: גבינתיות אבל עדינות, מושקעות אבל פשוטות, ובעיקר ממש ממש טעימות
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 13/05/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (18 מנות):
150 גרם חמאה, רכה
250 גרם גבינת שמנת
250 גרם גבינת כנען או טוב טעם
150 גרם גבינת קשקבל, מגורדת
3 ביצים בגודל M
550 גרם קמח תופח
1/3 כפית מלח
3 שיני שום קצוצות דק (לא אוהבים? אפשר להמיר בבצל מטוגן)
לקישוט: שומשום או מלח גס
אופן ההכנה:
1 מערבבים את החמאה והגבינות במיקסר כ-2 דקות עד שהתערובת אחידה, מוסיפים את הביצים ומערבלים כ-2 דקות במהירות בינונית.
2 מוסיפים את הקמח, המלח והשום או הבצל ומערבלים כ-2 דקות נוספות.
3 בתבנית שקעים (מאפינס) מניחים בכל שקע מנז'ט, משמנים מעט את הידיים ומכינים 18 עיגולים, אחד לכל שקע בתבנית (אם אין תבנית מאפינס מניחים את העיגולים על תבנית עם נייר אפייה).
4 מפזרים מעט שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25 דקות, עד שמזהיב.