אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

לחמניות גבינה ושום קלות להכנה

רבע שעה עבודה, ויש לכם לחמניות מושלמות לארוחת הבוקר של החג: גבינתיות אבל עדינות, מושקעות אבל פשוטות, ובעיקר ממש ממש טעימות

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 13/05/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (18 מנות):

150 גרם חמאה, רכה

250 גרם גבינת שמנת

250 גרם גבינת כנען או טוב טעם

150 גרם גבינת קשקבל, מגורדת

3 ביצים בגודל M

550 גרם קמח תופח

1/3 כפית מלח

3 שיני שום קצוצות דק (לא אוהבים? אפשר להמיר בבצל מטוגן)

לקישוט: שומשום או מלח גס

אופן ההכנה:

1 מערבבים את החמאה והגבינות במיקסר כ-2 דקות עד שהתערובת אחידה, מוסיפים את הביצים ומערבלים כ-2 דקות במהירות בינונית.

2 מוסיפים את הקמח, המלח והשום או הבצל ומערבלים כ-2 דקות נוספות.

3 בתבנית שקעים (מאפינס) מניחים בכל שקע מנז'ט, משמנים מעט את הידיים ומכינים 18 עיגולים, אחד לכל שקע בתבנית (אם אין תבנית מאפינס מניחים את העיגולים על תבנית עם נייר אפייה).

4 מפזרים מעט שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25 דקות, עד שמזהיב.

>> כל המתכונים לשבועות