טארט מסקרפונה ואפרסקים
פינוק מיוחד לשבועות: מלית גבינה סופר עשירה ואפרסקים בסירופ, על בצק פריך בדיוק כמו בקונדיטוריה. מתכון וסרטון לעוגת שבועות כפרית ומיוחדת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
200 גרם חמאה קרה
4 גרם (כפית) מלח
270 גרם (2 כוסות פחות כף) קמח, מנופה
30 גרם (3 כפות) סוכר
50 מ"ל (4 כפות ועוד כפית) מים
ביצה אחת בגודל M
למילוי:
4 אפרסקים
2 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
3 כפות מים
כוס גבינת מסקרפונה
1/4 כוס סוכר (נוספת לסוכר ממקודם)
1/2 כוס שמנת מתוקה
ביצה אחת בגודל M
כפית תמצית וניל
1/4 כוס שקדים קלויים פרוסים
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר בעזרת וו גיטרה את החמאה המלח, הקמח והסוכר עד לקבלת מרקם פירורי-חולי.
2 מנמיכים את מהירות הלישה ומוסיפים באיטיות תוך כדי ערבוב איטי את המים והביצה עד לקבלת עיסה אחידה. אין לערבב יתר על המידה אחרת הבצק יאבד מפריכות.
3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעתיים.
4 מרדדים את הבצק לעובי של 5 ס"מ ולקוטר רחב ב-3-5 ס"מ מזה של תבנית או רינג בקוטר 22 ס"מ, על מנת שישארו שולי בצק מחוץ לתבנית.
5 מסדרים את הבצק בתבנית, מהדקים לדפנות ומשאירים את שולי הבצק תלויים מחוץ לתבנית.
6 המילוי: חותכים את האפרסקים לרבעים, ומבשלים אותם בסיר עם 2 כפות סוכר, מיץ הלימון והמים. מסננים ומקררים.
7 מערבבים היטב את גבינת המסקרפונה, 1/4 כוס הסוכר, השמנת המתוקה, הביצה, ותמצית הווניל, ומערבבים בעדינות לקבלת תערובת אחידה. בשלב זה אפשר לקפל פנימה את האפרסקים לרבעים, או להשאיר אותם לשלב הבא.
8 הרכבת הטארט: יוצקים את המילוי על הבצק (אם המילוי הוא ללא האפרסקים, מפזרים אותם מעליו), מקפלים את הקצוות שהשארנו על המילוי ומפזרים את השקדים הקלויים.
9 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה. מצננים ומגישים.
המתכון באדיבות לחם יין ביהוד
צילום: נמרוד סונדרס
עריכה: שחר זלצמן