אוכל

טארט מסקרפונה ואפרסקים

פינוק מיוחד לשבועות: מלית גבינה סופר עשירה ואפרסקים בסירופ, על בצק פריך בדיוק כמו בקונדיטוריה. מתכון וסרטון לעוגת שבועות כפרית ומיוחדת

| לחם יין | פורסם 20/05/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

200 גרם חמאה קרה

4 גרם (כפית) מלח

270 גרם (2 כוסות פחות כף) קמח, מנופה

30 גרם (3 כפות) סוכר

50 מ"ל (4 כפות ועוד כפית) מים

ביצה אחת בגודל M

למילוי:

4 אפרסקים

2 כפות סוכר

מיץ מחצי לימון

3 כפות מים

כוס גבינת מסקרפונה

1/4 כוס סוכר (נוספת לסוכר ממקודם)

1/2 כוס שמנת מתוקה

ביצה אחת בגודל M

כפית תמצית וניל

1/4 כוס שקדים קלויים פרוסים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר בעזרת וו גיטרה את החמאה המלח, הקמח והסוכר עד לקבלת מרקם פירורי-חולי. 

2 מנמיכים את מהירות הלישה ומוסיפים באיטיות תוך כדי ערבוב איטי את המים והביצה עד לקבלת עיסה אחידה. אין לערבב יתר על המידה אחרת הבצק יאבד מפריכות.

3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעתיים.

4 מרדדים את הבצק לעובי של 5 ס"מ ולקוטר רחב ב-3-5 ס"מ מזה של תבנית או רינג בקוטר 22 ס"מ, על מנת שישארו שולי בצק מחוץ לתבנית.

5 מסדרים את הבצק בתבנית, מהדקים לדפנות ומשאירים את שולי הבצק תלויים מחוץ לתבנית.

6 המילוי: חותכים את האפרסקים לרבעים, ומבשלים אותם בסיר עם 2 כפות סוכר, מיץ הלימון והמים. מסננים ומקררים.

7 מערבבים היטב את גבינת המסקרפונה, 1/4 כוס הסוכר, השמנת המתוקה, הביצה, ותמצית הווניל, ומערבבים בעדינות לקבלת תערובת אחידה. בשלב זה אפשר לקפל פנימה את האפרסקים לרבעים, או להשאיר אותם לשלב הבא. 

8 הרכבת הטארט: יוצקים את המילוי על הבצק (אם המילוי הוא ללא האפרסקים, מפזרים אותם מעליו), מקפלים את הקצוות שהשארנו על המילוי ומפזרים את השקדים הקלויים.

9 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה. מצננים ומגישים.

המתכון באדיבות לחם יין ביהוד

צילום: נמרוד סונדרס

עריכה: שחר זלצמן

>> לכל המתכונים לשבועות
>> בדקנו לכם את כל המוצרים החדשים לשבועות