פסטה בקרם זוקיני ובזיליקום
פסטה ברוטב קטיפתי וטעים, שאין בו טיפת שמנת — רק מעט חמאה, פרמזן וגבינה בולגרית בהגשה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה וחלולה
לרוטב:
1/4 חבילה (25 גרם) חמאה
4 שיני שום
5-4 זוקיני פרוסים דק
מלח
פלפל שחור טחון טרי
1/2 צרור עלי בזיליקום טריים
1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן
להגשה:
1/2 קופסה (125 גרם) גבינה בולגרית 5%, מגוררת
1 כף בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה:
1 מחממים חמאה יחד עם שיני שום במחבת עמוקה עם מכסה תואם. מוסיפים את הזוקיני ומאדים על להבה נמוכה-בינונית במשך 15 דקות עד שהם רכים מאוד. מתבלים במלח ופלפל.
2 בינתיים מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן.
3 מעבירים את תכולת המחבת למעבד מזון או לבלנדר. מוסיפים בזיליקום ופרמזן ומרסקים למרקם חלק. מוסיפים מצקת ממי הבישול של הפסטה לקבלת מרקם של רוטב דליל יחסית. טועמים ומתקנים תיבול.
4 מחזירים את הרוטב למחבת, מוסיפים את הפסטה ומערבבים כדקה על להבה נמוכה למיזוג הטעמים.
5 מפזרים גבינה בולגרית, מקשטים בבזיליקום ומגישים מייד.
* אפשר גם להכין מרק: מוסיפים לרוטב 3-2 כוסות חלב או שמנת לבישול (תלוי במרקם הרצוי) ומחממים יחד לסף רתיחה.
המתכון מתוך חוברת המתכונים של תנובה לשבועות.