פיצה כרובית עם עגבניות ומוצרלה פרסקה
הנה מתכון שכל צליאקי ישמח לאמץ לחיים וכל מי שאכל בצק אחד יותר מדי ישמח לנסות בעצמו. זה מיוחד, זה קצת פחות מושחת והכי חשוב - זה טעים וזה יחסית פשוט להכנה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבסיס:
1 כרובית בינונית, מופרדת לתפרחות גדולות
שליש שקית (35 גרם) גרנה פדנו מגורדת 29%
2 ביצים
חצי כפית מלח
לרוטב:
2 כפות שמן זית
3 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
2-1 שיני שום, קצוצות גס
חצי כפית אורגנו מיובש
חצי כפית סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
לטופינג:
2 כדורי מוצרלה פרסקה 18%
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מכינים את בסיס הפיצה: טוחנים את הכרובית בפולסים במיקסר עד לקבלת פירורים.
3 מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה ומאדים בה את פירורי הכרובית כ-10 דקות, תוך כדי בחישה, עד שהמחבת יבשה והפירורים הופכים כהים יותר (אם הם מתחילים להזהיב מנמיכים את הלהבה לבינונית).
4 מעבירים את פירורי הכרובית לקערה ומצננים כ-5 דקות. מוסיפים לפירורים את הגרנה פדנו כשהפירורים עדיין חמימים, ומערבבים. מוסיפים ביצים ומלח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת מעט דביקה.
5 מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת ומשטחים לעיגול בקוטר 26 ס"מ ובעובי 1 ס"מ.
6 אופים בתנור כ-20 דקות עד שהבסיס מזהיב מעט (עד שלב זה אפשר להכין עד שעתיים מראש ולשמור בטמפרטורת החדר).
7 מכינים את הרוטב: מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי בחישה עד לקבלת רוטב סמיך. טוחנים את הרוטב במעבד מזון או בבלנדר לקבלת מרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול (עד שלב זה אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולשמור בכלי אטום במקרר).
8 מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות.
>> לחוברת המתכונים המלאה של גד
9 מורחים על בסיס הפיצה את רוטב העגבניות. מייבשים היטב את כדורי המוצרלה בנייר סופג, פורסים לעיגולים בעובי חצי ס"מ ומייבשים גם אותם. מניחים מעל הרוטב.
10 אופים 15-10 דקות עד שהגבינה זהובה ומבעבעת (לא לדאוג אם בתחילת האפייה הגבינה מגירה נוזלים, הם יתייבשו בהמשך). מגישים מיד.