אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, הבלוג של עדיקוש

חיתוכיות עוגת גבינה פירורים

כנהוג בז'אנר, הבצק של תחתית החיתוכיות האלה הוא גם הבצק של הפירורים למעלה, וכנהוג אצל עדיקוש - מדובר בקינוח שאתם רוצים על השולחן בשבועות (או לפני, או אחרי)

עדי קלינגהופר | הבלוג של עדיקוש | פורסם 30/05/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 132 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית והפירורים:

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר חום בהיר

270 גרם (2 כוסות פחות כף) קמח

50 גרם שקדים טחונים (לא חובה)

לבלילת הגבינה:

500 גרם גבינת שמנת

חצי כוס סוכר

250 גרם גבינה לבנה 5%

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

2 ביצים

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי. משמנים תבנית אפייה מרובעת 20*20.

2 מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר חום עד לאיחוד. מוסיפים קמח ושקדים (אם רוצים) ומערבבים עד לקבלת פירורים אחידים ודביקים.

מתכונים לשבועות

מתכונים לעוגות גבינה

3 מעבירים שני שליש מפירורי הבצק לתחתית התבנית ומהדקים היטב בשכבה אחידה וישרה. אפשר להיעזר בכף. אופים 15-20 דקות, עד הזהבה קלה. מצננים כ-20 דקות.

4 המלית: מקציפים במיקסר גבינת שמנת כמה דקות על מהירות גבוהה, עד שמתקבלת קציפה של גבינה סמיכה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה.

5 מוסיפים את הגבינה הלבנה, הפודינג, הביצים ותמצית הווניל, וממשיכים להקציף עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים. מוודאים שלא נשארו גושים בתחתית הקערה.

6 מוזגים את הבלילה על התחתית האפויה, ומפזרים את פירורי הבצק ששמרנו בצד.

7 מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ומכניסים את העוגה לאפייה של 40-50 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב.

8 מצננים ומעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות.

למתכון המלא בבלוג של עדיקוש

חג שמח.