עוגת ריקוטה ולימון
בסיס העוגה עשוי פירורי ביסקוויטים וחמאה בשילוב אבקת שקדים, והמלית מבושמת בקליפת לימון מגוררת
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבסיס:
100 גרם ביסקוויטים "פתי בר" טחונים לפירורים
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
4 חלמונים
360 גרם יוגורט כבשים
2 קופסאות (600 גרם) ריקוטה פרסקה 9% , מסוננת היטב
1 כוס (200 גרם) סוכר
קליפה מגוררת דק מלימון אחד גדול
לקישוט (לא חובה):
1לימון
1 כוס סוכר
1 כוס מים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית.
2 מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה ביסקוויטים, אבקת שקדים וחמאה מומסת לתערובת אחידה. משטחים בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-10 דקות להתייצבות.
3 מכינים את הלימונים המסוכרים: שוטפים לימון היטב וחותכים אותו לפרוסות ללא הגרעינים. שמים בקערה את הלימונים הפרוסים. מכסים במים ומקררים 24 שעות. מחליפים את המים, שורים 24 שעות נוספות. חוזרים על הפעולה פעם שלישית. ביום הרביעי מרתיחים 2 כוסות מים עם 2 כוסות סוכר. כשהסוכר נמס מוסיפים את הלימונים המסוננים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה. מוציאים ומצננים. שומרים במקרר.
4 מכינים את המלית ואופים: טורפים בקערה גדולה חלמונים ויוגורט. מוסיפים גבינת ריקוטה, סוכר וקליפת לימון ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה (עדיף במטריפה ידנית). יוצקים לתבנית ומחליקים.
5 אופים בתנור החם 45-40 דקות, עד שהעוגה זהובה קלות ויציבה בשוליים, ומעט רוטטת במרכזה. מצננים היטב. מקשטים בקליפות הלימון המסוכרות ושומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.