אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגת גבינה ונוטלה בכוס

מתכון לקינוח נפלא לשבועות שמגישים במנות אישיות. טעם עשיר ומרוכז

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 17/05/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבסיס:

12 עוגיות אוראו (4 חבילות פנימיות)

30 גרם חמאה מומסת

למלית:

1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 30% בטמפרטורת החדר (ניתן להמיר חלק מהכמות בגבינה לבנה רגילה)

3/4 כוס (240 גרם) שוקולד נוטלה

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כפית ליקר פרנג'ליקו (ניתן להמיר בתמצית וניל)

לציפוי ועיטור:

1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

שוקולד מגורר

ברס

אופן ההכנה:

1 להכנת הבסיס: טוחנים לפירורים דקים את עוגיות האוראו. מערבבים יחד בקערה את פירורי העוגיות יחד עם החמאה המומסת עד לקבלת עיסה לחה. מניחים בכל כוס כ-2-3 כפיות מהעיסה ומהדקים אל הבסיס. מעבירים לקירור בזמן שמכינים את המלית.

2 להכנת המלית: מעבירים לקערה את הגבינה. מוסיפים את הנוטלה ובעזרת מרית מקפלים היטב. מוסיפים את הליקר ומערבבים עד להטמעה.

3 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים כשליש מכמות הקצפת לתוך תערובת הגבינה והנוטלה, ולאחר כך מוסיפים את יתרת הקצפת ומקפלים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לשק זילוף ומזלפים מעל בסיס העוגיות (ניתן גם להיעזר בכפית או בכף במקום בשק זילוף).

4 לציפוי: מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף קטן ומזלפים מעל מלית הנוטלה (גם כאן ניתן להיעזר בכפית במקום בשק זילוף).

5 מעבירים לקירור למשך לילה שלם. לפני ההגשה מעטרים במעט שוקולד מגורד ו/או ברס.

ניתן לשמור בקירור לעוד יומיים נוספים.

* מבוסס על מתכון מהבלוג My Baking Addiction

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות