קיש סלמון וגבינה
מתכון לקיש קצת אחר בשבועות הקרוב: קיש של כרישה, שמנת, פרמזן וקוביות סלמון. גם טעים בטירוף וגם מהמם ביופיו. עוד לא נסגרתם על קיש לשולחן שבועות? הנה, סגרתם פינה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חבילת בצק עלים חמאה, מופשר
2 גבעולי כרישה (החלק הלבן)
400 גרם פילה סלמון (ללא עור) חתוך לקוביות
רבע כוס שמן זית
25 גרם חמאה
מלח ופלפל שחור
חצי כוס יין לבן
כוס שמנת מתוקה
2 כפות בצל ירוק קצוץ
50 גרם פרמזן
100 גרם גבינת שמנת
2 ביצים
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
1.מחממים במחבת שמן זית וחמאה עד שהחמאה נמסה.
2 קוצצים את הכרישה ומוסיפים למחבת. מוסיפים שום כתוש. מערבבים תוך כדי בישול עד שהכרישה מתרככת.
3 מוציאים את הכרישה מהמחבת ובאותה מחבת מטגנים את קוביות הסלמון היטב מכל הכיוונים.
4 מחזירים את הכרישה למחבת, מוסיפים חצי כוס שמנת, יין לבן, מלח ופלפל ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
5 מורידים מהאש ומוסיפים בצל ירוק.
6 מחממים תנור ל-175 מעלות.
7 מרפדים תבנית בבצק עלים
8 יוצקים את תערובת הסלמון לתבנית מעל הבצק.
9 מערבבים ביחד את שארית השמנת, ביצים, גבינת שמנת, פרמזן, קמח, מלח ופלפל ושופכים לקלתית מעל הסלמון.
10 מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה, עד שהקיש מזהיב מעט.