אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל

קיש סלמון וגבינה

מתכון לקיש קצת אחר בשבועות הקרוב: קיש של כרישה, שמנת, פרמזן וקוביות סלמון. גם טעים בטירוף וגם מהמם ביופיו. עוד לא נסגרתם על קיש לשולחן שבועות? הנה, סגרתם פינה

שרית נובק - מיס פטל | mako green | פורסם 03/06/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת בצק עלים חמאה, מופשר

2 גבעולי כרישה (החלק הלבן)

400 גרם פילה סלמון (ללא עור) חתוך לקוביות

רבע כוס שמן זית

25 גרם חמאה

מלח ופלפל שחור

חצי כוס יין לבן

כוס שמנת מתוקה

2 כפות בצל ירוק קצוץ

50 גרם פרמזן

100 גרם גבינת שמנת

2 ביצים

2 כפות קמח

אופן ההכנה:

1.מחממים במחבת שמן זית וחמאה עד שהחמאה נמסה.

2 קוצצים את הכרישה ומוסיפים למחבת. מוסיפים שום כתוש. מערבבים תוך כדי בישול עד שהכרישה מתרככת.

3 מוציאים את הכרישה מהמחבת ובאותה מחבת מטגנים את קוביות הסלמון היטב מכל הכיוונים.

4 מחזירים את הכרישה למחבת, מוסיפים חצי כוס שמנת, יין לבן, מלח ופלפל ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.

5 מורידים מהאש ומוסיפים בצל ירוק.

6 מחממים תנור ל-175 מעלות.

7 מרפדים תבנית בבצק עלים

8 יוצקים את תערובת הסלמון לתבנית מעל הבצק.

9 מערבבים ביחד את שארית השמנת, ביצים, גבינת שמנת, פרמזן, קמח, מלח ופלפל ושופכים לקלתית מעל הסלמון.

10 מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה, עד שהקיש מזהיב מעט.