אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

מאפה תרד וגבינות

בורקס תרד, הגרסה הקלה: מטגנים קצת תרד עם בצל, מוסיפים גבינות ומשטחים בתבנית עם בצק עלים. אין יותר פשוט מזה

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 11/12/16 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 345 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בצק עלים חמאה מוכן ומופשר, מרודד דק וחתוך ל-2 ריבועים בגודל 20X20

בצל בינוני, קצוץ דק

200 גרם תרד מוקפא

180 גרם גבינת קשקבל מגורדת

120 גרם גבינת פטה כבשים במי מלח מפוררת

1 ביצה

1 שן שום כתושה

כרבע כפית אגוז מוסקט טחון

פלפל לבן

מלח

להברשה:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

1 במחבת ועל גבי להבה בינונית מחממים 2 כפיות שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את התרד ומערבבים היטב עד שהתרד מופשר ומתרכך. מסירים מהאש ומעבירים למסננת. מצננים ומאפשרים לנוזלים המיותרים להתנקז.

2 מחממים תנור לחום של 175 מעלות. מעבירים את תערובת הבצל והתרד לקערה, מוסיפים את הגבינות, הביצה, השום והתבלינים ומערבבים היטב.

3 מניחים בתחתית תבנית מרובעת (בגודל 20 על 20 ס"מ) שכבת בצק עלים מרודדת דק. מניחים מעל את המלית ומיישרים לשכבה אחידה. מניחים מעל שכבת בצק נוספת, מברישים בביצה הטרופה ומפזרים מעט שומשום.

4 אופים כ-35 דקות עד שהמאפה תופח ומזהיב בחלקו העליון. מוציאים מהתנור, מצננים. מחלצים מהתבנית וחתוכים לריבועים.

בצק עלים חמאה - פשטידת תרד (צילום: עידית נרקיס כ
בצק עלים חמאה. שכבה אחת למטה, שכבה אחת למעלה|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

* ניתן להמיר את הגבינות בכל סוג שאוהבים, אך יש להתאים את כמות המלח בהתאם למליחות הגבינות.