גלילות זוקיני במילוי גבינות
נכון שזה נראה מתכון מסובך? נכון האינסטינקט הראשוני שלכם הוא להגיד "אנחנו לא מגלגלים שום דבר"? אז שימו לב: המנה היפיופה הזו היא ממש, אבל ממש מהירה להכנה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
לרוב ממלאים את האינוולטיני (גלילות באיטלקית) בבשר טחון ולפעמים אפילו בשאריות של פסטה ברוטב. ברוח החג יצרנו כאן גרסה חלבית קלילה: פרוסות פריכות מעט של זוקיני חובקות מלית גבינות טעימה. אחרי שגומרים לגלגל אופים את הגלילות ברוטב עגבניות מהיר הכנה.
מרכיבים :
לכ-14 גלילות:
3 זוקיני גדולים (ירוקים וצהובים), פרוסים לאורכם לעובי 3 מ"מ
רבע כוס שמן זית
למלית:
קופסה (250 גרם) ריקוטה מלוחה
100 גרם פקורינו מגוררת דק
3 כפות פירורי לחם
3 כפות עירית קצוצה דק
2-1 שיני שום, קצוצות דק
חצי פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק
קליפה מגוררת דק מלימון אחד
מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
שני שליש כוס מים מינרליים או מסוננים
כף שמן זית
שן שום, קצוצה דק
כפית שטוחה סוכר
חצי כפית אורגנו מיובש
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מכינים את הזוקיני: מברישים פרוסות זוקיני בשמן זית. מלהיטים מחבת פסים ומטגנים את הזוקיני 3-2 דקות מכל צד עד לקבלת פסי חריכה שחומים. מצננים היטב.
2. מכינים את המלית וממלאים: מערבבים בקערה את חומרי המלית. מניחים כף מהתערובת בקצה של כל פרוסת זוקיני ומגלגלים לגליל שמנמן.
3 מכינים את הרוטב ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים לתבנית בקוטר 26 ס"מ. גובה הרוטב צריך להיות כ-2 ס"מ. מניחים את הגלילות בתוך הרוטב.
4 אופים כ-20 דקות עד שהרוטב מבעבע והמלית בצדי הגלילות מתחילה להזהיב.
* אם לא מגישים מיד, מכסים ושומרים עד יומיים במקרר. לפני ההגשה מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.
>> עוד מתכונים לשבועות
>> והמון מתכונים לעוגות גבינה