אוכל

גלילות זוקיני במילוי גבינות

נכון שזה נראה מתכון מסובך? נכון האינסטינקט הראשוני שלכם הוא להגיד "אנחנו לא מגלגלים שום דבר"? אז שימו לב: המנה היפיופה הזו היא ממש, אבל ממש מהירה להכנה

שי-לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 07/06/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לרוב ממלאים את האינוולטיני (גלילות באיטלקית) בבשר טחון ולפעמים אפילו בשאריות של פסטה ברוטב. ברוח החג יצרנו כאן גרסה חלבית קלילה: פרוסות פריכות מעט של זוקיני חובקות מלית גבינות טעימה. אחרי שגומרים לגלגל אופים את הגלילות ברוטב עגבניות מהיר הכנה.

מרכיבים :

לכ-14 גלילות:

‏3 זוקיני גדולים (ירוקים וצהובים), פרוסים לאורכם לעובי 3 מ"מ

‏רבע כוס שמן זית

למלית:

קופסה (250 גרם) ריקוטה מלוחה

‏100 גרם פקורינו מגוררת דק

‏3 כפות פירורי לחם

‏3 כפות עירית קצוצה דק

‏2-1 שיני שום, קצוצות דק

‏חצי פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק

קליפה מגוררת דק מלימון אחד

מלח

פלפל שחור גרוס

לרוטב:

קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות

‏שני שליש כוס מים מינרליים או מסוננים

כף שמן זית

שן שום, קצוצה דק

כפית שטוחה סוכר

‏חצי כפית אורגנו מיובש

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הזוקיני: מברישים פרוסות זוקיני בשמן זית. מלהיטים מחבת פסים ומטגנים את הזוקיני 3-2 דקות מכל צד עד לקבלת פסי חריכה שחומים. מצננים היטב.

‏2. מכינים את המלית וממלאים: מערבבים בקערה את חומרי המלית. מניחים כף מהתערובת בקצה של כל פרוסת זוקיני ומגלגלים לגליל שמנמן.

3 מכינים את הרוטב ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים לתבנית בקוטר 26 ס"מ. גובה הרוטב צריך להיות כ-2 ס"מ. מניחים את הגלילות בתוך הרוטב.

4 אופים כ-20 דקות עד שהרוטב מבעבע והמלית בצדי הגלילות מתחילה להזהיב.

* אם לא מגישים מיד, מכסים ושומרים עד יומיים במקרר. לפני ההגשה מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.

>> עוד מתכונים לשבועות

>> והמון מתכונים לעוגות גבינה