עוגת גבינה בנוסח ניו יורק
עוגה עשירה וקרמית מגבינת שמנת וגביע של ריקוטה פרסקה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים "פתי בר"
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
4 ביצים
3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת ניו-יורק בטעם טבעי
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כף גדושה קורנפלור
1 כפית תמצית וניל אמיתית
לרוטב תותים:
12 תותים בינוניים
3 כפות סוכר
1 כפית מיץ לימון
1 כפית ליקר תפוזים (קוואנטרו, טריפל סק, גרנד מרנייה)
אופן ההכנה:
1 מכינים את רוטב התותים: במעבד מזון עם להב פלדה מרסקים היטב את כל מרכיבי הרוטב. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים ומחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית.
2 מכינים את הבסיס: טוחנים ביסקוויטים במעבד מזון לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים לתערובת אחידה, שמזכירה חול רטוב. משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.
3 בינתיים מכינים את המלית: טורפים ביצים בקערה, מוסיפים גבינות, סוכר, קורנפלור ותמצית וניל ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים, מומלץ להשתמש במטריפה ידנית. יוצקים על הבסיס.
4 אופים, מקררים ומגישים: אופים 10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 55-45 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה, מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות, שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים ומגישים את העוגה עם רוטב התותים.