טארט גבינה בנוסח ניו יורק
עוגת גבינה ניו יורק המוכרת והאהובה - רק הפעם על בסיס של בצק פריך. רוצים עוד סיבה להכין אותה? תציצו בציפוי הווניל הזה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לבצק (תבנית טארט בקוטר 24):
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
2 חלמונים
2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר
1 כפית דבש או גלוקוז
למלית:
200 גרם גבינת שמנת 30% בטעם טבעי
1 גביע שמנת חמוצה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
3 ביצים
1/2 כוס (50 גרם) אינסטנט פודינג וניל
לציפוי:
250 גרם (1 גביע) גבינת מסקרפונה
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כף גדושה אינסטנט וניל
100 גרם פירות חתוכים לקישוט (אם רוצים)
אופן ההכנה:
1 הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים לפירורים גדולים. מוציאים, מאחדים לגוש בצק, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים.
2 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ ובקוטר הגדול מעט מקוטר התבנית. מעבירים לתבנית משומנת ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות.
3 משמנים את התבנית או תבניות ומניחים בצד. על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעיגול גדול בעובי 0.3 מ"מ התואם את גודל התבנית (כולל שוליים). מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לבסיס.
4 המלית: מקציפים במהירות נמוכה את גבינת השמנת והשמנת החמוצה. מוסיפים את הסוכר, הביצים והפודינג ומערבלים רק עד שנוצר קרם אחיד ולא יותר. יוצקים את המלית לבצק כך שתמלא כמעט את כולו.
5 מחממים את התנור ל־160 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית קטנה ובה 2 כוסות מים. אופים את הטארט במשך 35-30 דקות, מורידים את חום התנור ל־150 מעלות ואופים עוד כ־25 דקות. מצננים כ־20 דקות בטמפרטורת החדר ומאחסנים במקרר כחצי שעה.
6 הציפוי: מקציפים את גבינת המסקרפונה גד עם השמנת המתוקה והפודינג כדקה וחצי, או עד שמתקבלת קצפת יציבה למדי. מורחים על העוגה ומצננים עוד כרבע שעה. אם רוצים מסדרים פירות, ומגישים.