אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת גבינה ונוטלה

מתכון פשוט ומהיר לעוגה חלומית ומושחתת במיוחד

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 22/04/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 142 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

150 גרם חמאה מומסת (אך לא לוהטת)

1/4 כוס נוטלה

2 ביצים גדולות

1 כוס סוכר

1 כוס קמח

1/4 כוס אבקת קקאו

לשכבת הגבינה

גביע גבינת שמנת (בערך 230 גרם), אני השתמשתי במסקרפונה

3 כפות סוכר

2 ביצים גדולות

1/3 כוס נוטלה

לציפוי השוקולד

100 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו

100 מ"ל שמנת מתוקה

1 כפית דבש

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.

2 מכינים את השכבה הראשונה: מערבבים היטב את החמאה המומסת, הנוטלה, הביצים והסוכר. מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. שופכים לתבנית ומניחים בצד.

3 מכינים את שכבת הגבינה: מערבבים את הגבינה, הסוכר, הביצים והנוטלה עד אחידות. שופכים על השכבה שבתבנית ומכניסים לתנור ל-40 -45 דקות.

4 מצננים לחלוטין.

5 מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את כל החומרים במיקרו ומערבבים. מצפים את העוגה, חותכים לריבועים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות