אוכל

פאי גבינה של דניאל

פאי כפרי מתוק, נהדר ועשיר

| גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לקלתית

כוס ועוד כף  קמח לבן (150 גרם)

כוס ועוד כף קמח מלא (150 גרם)

180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

4-5 כפות סוכר

למילוי

400 גרם גבינה לבנה או תערובת של גבינה לבנה וגבינת שמנת (רצוי מחלב עיזים)

3 ביצים

3/4 כוס סוכר (170 גרם)

50 גרם חמאה רכה

קליפה מגוררת מלימון אחד

לזיגוג

2 כפות ריבת משמש

2 כפות ברנדי

אופן ההכנה:

1 מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות.

2 לקלתית (תחתית הבצק): מערבבים במיקסר את החמאה עם הסוכר והקמח לקבלת בצק אחיד, ניתן להוסיף עד 3 כפות מים לאיחוד הבצק.

3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה יוצרים ממנו מעין דיסקית שטוחה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות רבע שעה.

4 בינתיים מכינים את המילוי: מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה בצבע לימון חיוור, מוסיפים את הגבינה, החמאה וגרידת הלימון ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.

5 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לגודל תבנית פאי בקוטר 24. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית, מהדקים לשוליים ונפטרים מעודפים, אם יש. מעבירים את בלילת המילוי אל התבנית ומחליקים בעזרת כף.

6 אופים את הפאי בתנור החם במשך 45 דקות. מוציאים ומצננים.

7 מחממים בסיר קטן או במיקרוגל את הברנדי עם ריבת המשמש. מערבבים לקבלת נוזל חלק. מורחים את הזיגוג על פני הפאי. מגישים בטמפרטורת החדר או מעט חמים עם פירות העונה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 >> לכל המתכונים לשבועות