עוגת מסקרפונה ובראוניז
עוגה מנצחת ממסקרפונה עשירה ויוגורט כבשים עם תחתית בראוניז. ניתן להגיש את העוגה עם גאנש שוקולד
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית בראוניז:
150 גרם חמאה
300 גרם שקולד מריר
5 גרם קפה נמס
75 גרם ליקר אמרטו
3 ביצים (XL)
175 גרם סוכר
100 גרם קמח
חומרים לגאנש (לא חובה)
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד חלב
למלית גבינה:
500 גרם (2 גביעים) גבינת מסקרפונה
250 גרם גבינת ריקוטה
150 גרם יוגורט כבשים
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
1 הבצק: ממיסים את החמאה והשוקולד בבן מארי. במיקסר או בעזרת מטרפה, מקציפים במהירות גבוה את הסוכר והביצים כ-5 דקות. מוסיפים את הנס קפה והליקר לתוך תערובת החמאה, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד, ולבסוף מוסיפים את הקמח. אופים בתנור בחום 180 מעלות, 20-25 דקות.
2 גנאש השוקולד: מרתיחים את השמנת המתוקה, שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה. לתוך הקערה שופכים את השמנת המתוקה החמה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
3 המלית: טורפים היטב את כל החומרים, בעזרת מטרפה או במיקסר, עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים את התערובת הגבינה על גבי הבראוניז ומכניסים לתנור לחום 150 מעלות, לכ-20 דקות, לאחר מכן מורידים את חום התנור ל-130 מעלות ל-20 דקות נוספות. 4. מצננים את העוגה היטב ושופכים מעל את הגאנש.