אוכל
צילום׃ עדי עובדיה, מאסטר שף

גרבדלקס עם רוטב שמנת

פילה סלמון כבוש, מוגש עם רוטב מיוחד של שמנת חמוצה, חרדל, שמיר, לימון וחזרת

מיכל אנסקי | מאסטר שף | פורסם 02/05/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לדג:

1 פילה סלמון טרי, שלם, נקי וללא עור

חצי צרור שמיר

1 כוס סוכר

1 כוס מלח

1 כף גרגירי שומר

2-3 כוכבי אניס

1 כף גרגירי כוסברה

1 כף גרגירי פלפל אנגלי

חצי סלק מגורר

לרוטב השמנת:

1 גביע שמנת חמוצה

2 כפיות חרדל דיז'ון חריף עם גרגרים

3 כפות שמיר קצוץ

כף רוטב חזרת (מעושן או לא מעושן)

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 קוצצים את השמיר.

2 מערבבים בקערה את הסוכר והמלח.

3 מניחים ניילון נצמד על תבנית או צלחת, ומפזרים עליו שכבה יפה מתערובת הסוכר והמלח ואת התבלינים (שומר, אניס, כוסברה ופלפל אנגלי).

4 מניחים את הסלמון על הניילון הנצמד ומפזרים עליו את השמיר והסלק המגורד. מפזרים את שארית תערובת הסוכר והמלח מעל הדג.

5 סוגרים את הניילון הנצמד מעל הדג ומניחים עליו משקולת או חפץ כבד. מניחים במקרר למשך הלילה.

6 למחרת מסירים את הניילון ושוטפים את הדג במים קרים. מייבשים את הדג היטב במגבת.

7 להגשה: פורסים את הדג לאורכו לפרוסות דקיקות, לכיוון הזנב.

8 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.

9 מגישים את הדג עם הרוטב לצד לחם שאור או כל לחם שחור אחר.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> לכל המתכונים לשבועות