קרפצ'ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה
מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים ששווה לאמץ: השריית המוצרלה פרסקה במרינדה וקליית הפלפלים כשהם חצויים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים ששווה לאמץ: השריית המוצרלה פרסקה עדינת הטעם במרינדה מאפשרת לה לספוג טעמים חדשים ומעניינים, ואת הפלפלים קולים בתנור כשהם חצויים – כך מקצרים את משך הקלייה וחוסכים התעסקות ולכלוך.
מרכיבים (6 מנות):
לפלפלים קלויים:
6 פלפלים אדומים, חצויים לאורך ומרוקנים מזרעים וקרומים
2 כפות שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי
1 כפית סוכר
1 שן שום מעוכה
למוצרלה:
2 כדורי מוצרלה פרסקה 18%
10 זיתים שחורים (עדיף קלמטה), מגולענים וחצויים
60 מ”ל (רבע כוס) שמן זית
כפית וחצי חומץ בלסמי
חצי לימון, פרוס לחצאי עיגולים דקיקים
4-3 ענפי בזיליקום
להגשה:
2 כפות פיסטוקים, קלויים וקצוצים גס
מעט עיגולי צ’ילי טרי
עלי בזיליקום טריים
קורט מלח (רצוי אטלנטי)
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 קולים את הפלפלים: מחממים תנור במצב גריל לחום מקסימלי. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2 מניחים את הפלפלים בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה. קולים בחלק העליון של התנור 40-30 דקות או עד שהקליפה משחירה.
3 מעבירים את הפלפלים לשקית ניילון, קושרים ומצננים. מסירים את הקליפות, אך משאירים מעט קליפה חרוכה לקבלת טעם קלוי. מניחים בקופסה, יוצקים שמן זית, בלסמי, סוכר ושום ומערבבים בעדינות. מכסים ושומרים במקרר עד 3 ימים.
4 משרים את המוצרלה: שמים את כל החומרים בקערה או בצנצנת ומשרים במקרר לכמה שעות ועד לילה.
5 סמוך להגשה מרכיבים את הקרפצ'ו: מסדרים את הפלפלים בשכבה אחת בצלחת גדולה ושטוחה. מכסים בנייר אפייה ומשטחים בעדינות בעזרת תחתית של בקבוק או צנצנת. מסירים את הנייר.
6 בוצעים את כדורי המוצרלה לנתחים ומניחים על הפלפלים. מוציאים זיתים ופלחי לימון מהמשרה ומפזרים מעל. מזלפים כמה כפות מנוזלי המשרה. מפזרים פיסטוקים, צ’ילי ועלי בזיליקום ומתבלים במלח ופלפל.